Macarrons amb mandonguilles d'albergínia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Aquest és un plat vegetarià molt saborós i ric en nutrients, aporta l'energia de la pasta i de la patata, vitamines, minerals i fibra de les verdures. Hi podem posar una mica de formatge ratllat per enriquir-lo en proteïna.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g de macarrons- 1 albergínia petita (150 g ja rostida)
- 250 g de patates monalisa (2 patates petites
- 100 g de col verda
- 500 ml de brou de verdures
- 80 g de pinyons
- 3 tomàquets de sucar
- 2 ceba de Figueres
- 1 porro
- 2 grans d'all
- 1 cullerada sopera de pasta d'ametlla crua sense sucre
- 1 cullerada de cafè, de comí
- 1 cullerada de cafè, de cúrcuma
- Gingebre
- Tahina
- Alfàbrega
- Pebre negre
- Farina de cigró
PREPARACIÓ
- Pelem i tallem una albergínia a quadrats. La posem en una safata de forn. La salpebrem i hi afegim un raig d'oli OVE.
- Posem a la mateixa safata 250 g de patates monalisa (2 de mida no gaire grosses), sense pelar. Ho enfornem a 180º durant 40 minuts.
- Posem en un bol l'albergínia ja fornejada.
- Pelem les patates i les ratllem al bol de l'albergínia.
- Posem a escalfar una olla amb aigua. Disposem un bol amb aigua freda i gel.
- Posem al bol de l'albergínia 2 cullerades de farina de cigró, 1 cullerada de cafè de comí, una cullerada de cafè de cúrcuma i una cullerada sopera de pasta d'ametlla crua.
- Tallem 100 g de col verda a la juliana.
- Escaldem la col. Només 1 minut. Hi tallem la cocció posant la col al bol d'aigua freda i gel. Reservem la col.
- Afegim al bol gingebre ratllat. Ho integrem.
- Assequem la col escaldada amb un drap.
- Afegim la col al bol i ho integrem tot fent una mena de massa. La posem en un bol i la fiquem a la nevera, que reposi una hora.
- Posem oli en una cassola i hi aboquem dues cebes de Figueres tallades ben menudes. Ho deixem a foc mitjà uns 30 minuts.
- Afegim a la cassola 1 porro tallat també ben menut. Ho sofregim 15 minuts a foc baix.
- Ratllem a la cassola 3 tomàquets de sucar. Ho coem 2 minuts.
- Aixequem sucres amb vi ranci.
- Afegim a la cassola 500 ml de brou de verdures.
- En un plat, hi posem farina de cigró. En un altre, paper absorbent.
- Fem les mandonguilles i les passem per la farina de cigró.
- Fregim les mandonguilles.
- Un cop fregides les reservem al plat on tenim el paper absorbent.
- Bullim la pasta, 300 g de macarrons en 3 litres d'aigua.
- Afegim a la cassola del sofregit 80 g de pinyons i 1 cullerada de tahina.
- Un cop bullida la pasta, l'aboquem a la cassola del sofregit. Ho remenem.
- Hi afegim les mandonguilles, un rajolí d'oli OVE, unes quantes fulles d'alfàbrega i a punt!!!