Macarrons amb pesto blanc
INGREDIENTS
Ingredients per a 4 persones:
450 g macarrons
70 g formatge vaca curat
70 g ametlla marcona crua
30 g pinyons
1 gra d'all
Farigola fresca
Sal
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem 70 g d'ametlla marcona a hidratar en aigua durant 12 hores. Un cop passat aquest temps, les escorrerem, les posarem en un got triturador i les cobrirem d'aigua. Les triturarem fins a obtenir una textura fina.
- Aboquem en un pot les ametlles triturades amb una branca de farigola fresca i ho coem fins que s'espesseixi (uns cinc minuts). Després ho colem i ho reservem.
- Torrem 30 g de pinyons en una paella. Després els afegim en un got batedor juntament amb un gra d'all escalivat i 70 g de formatge curat de vaca ratllat fi. Ho turbinem fins a tenir una textura de pesto i ho reservem.
- Aboquem en 4,5 litres d'aigua bullint amb sal 450 g de macarrons. Ho bullim un minut menys del que indica el paquet.
- Passem a la cassola on hi ha el pesto blanc els macarrons bullitsescorreguts i els acabem de coure un o dos minuts més.
- Emplatem els macarrons amb una mica més de formatge ratllat i unes fulletes de farigola fresca.