Macarrons amb sobrassada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La sobrassada és un aliment molt energètic, ric en greix i en proteïnes, destaca per la quantitat de pebre vermell que conté, que hi afegeix vitamina A i carotens.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
250 g macarrons ratllats
200 g mitjana de vaca
100 g sobrassada de porc negre
80 g formatge de llet crua de vaca
5 cebes
4 rovells d'ou
2.5 l aigua mineral
Rave rusticà
Brots de rave
Colatura d'anxova
Vi ranci
Pebre blanc
Sal
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Piquem la carn i la sofregim una mica en una cassola amb un raig d'oli. La reservem.
- Tallem la ceba a una mida ben menuda i la sofregim durant 40 minuts, en la mateixa cassola on hem fet la carn.
- Quan la ceba estigui ben fosca, apugem el foc i hi aboquem un raig de vi ranci. Un cop s'ha evaporat l'alcohol, hi afegim 100 g de sobrassada. La integrem a la resta i, seguidament, hi incorporem la carn reservada.
- Posem 2,5 litres d'aigua mineral al foc, la salpebrem i, quan bulli, hi aboquem 250 g de macarrons ratllats. Tapem l'olla i, quan arrenqui el bull un altre cop, aixequem els macarrons del fons de l'olla, ho tornem a tapar i ho deixem bullir durant 6 minuts.
- Afegim els macarrons a la cassola, juntament amb una mica de la seva aigua. Un cop lligat, hi ratllem 40 g del formatge.
- Acabem la macarronada afegint 4 rovells d'ou a la cassola, juntament amb 3 taps de colatura. Un cop ho tenim ben integrat, hi ratllem una mica de rave rusticà i ho mullem amb un raig d'oli d'oliva arbequina verge extra.
- Ho emplatem amb una mica més de formatge ratllat per damunt i uns brots de rave.