Macarrons amb tonyina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
350 macarrons
200g de llom de tonyina vermella
1 tall de ganyims
2 cullerades de pasta de tomàquet
4 tomàquets de pera
1 fulla de llorer
2 cebes
1 gra d all
Vi ranci
Sal
Pebre negre
Brots de fonoll
Per fer el brou de bacallà:
300 g de pells dessalades
1 cap de bacallà
Julivert
PREPARACIÓ
- Dessalem un cap de bacallà i 300 g de pells de bacallà en un tàper amb aigua, durant 24 hores a la nevera.
- Posem en una olla de pressió les pells i el cap de bacallà, una fulla de llorer i 2 litres d'aigua mineral. Ho bullim 30 minuts i ho deixem reposar durant 2 hores. Un cop passat aquest temps, colem el fumet, el fiquem a l'olla i el reduïm fins a tenir-ne 400 ml.
- Tallem a la brunesa 2 cebes i les enrossim a la cassola. Quan estiguin rosses hi afegim un gra d'all aixafat.
- Posem a bullir una olla amb aigua mineral i preparem un bol de vidre amb aigua i gel.
- Fem una creu al cul dels tomàquets, els escaldem amb l'aigua bullint i els tallem la cocció posant-los al bol amb gel. Pelem els tomàquets, els tallem pel mig i en traiem la part de dins (les llavors). Per últim, tallem el tomàquet; primer a tires i després a daus.
- Afegim un raig de vi ranci a la cassola.
- Al bol on hi tenim els tomàquets tallats hi afegim 2 cullerades de pasta de tomàquet, sal, pebre i un raig d'oli d'oliva. Afegim el contingut del bol a la cassola i ho remenem tot.
- Escalfem tres litres i mig d'aigua amb un polsim de sal en una olla. Quan bulli, hi tirem els macarrons.
- Afegim a la cassola el brou reduït i deixem que cogui durant 5 minuts.
- Traiem de la nevera el tàper amb un ganyim en remull ja dessalat i un altre tàper amb 200 g de llom de tonyina vermella (que haurem congelat prèviament 72 hores). Tallem el ganyim a quadrats petits.
- Quan hagin bullit els macarrons, els ficarem a la cassola i ho remenarem. Hi afegim els ganyims.
- Tallem el llom de tonyina a quadrats, mida de mossegada. Retirem la cassola del foc i hi afegim la tonyina. Ho remenem i deixem que s'acabi de coure amb l'escalfor residual.