Macarrons de frare

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La combinació d'arròs i cigrons d'aquesta recepta és molt interessant perquè millora la qualitat de les proteïnes vegetals que conté.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    300 g de macarrons ratllats

    150 g cigrons

    4 rovells

    3 tomàquets en conserva

    80 g de formatge de Maó

    250 g de brou de carn concentrat

    cibulet

    pebre negre

    sal

    nou moscada

    vi ranci

    oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Posem els cigrons amb aigua de l'aixeta i 5 g de bicarbonat. Els deixem en remull, tapats, 24 h a la nevera.
  2. Passat aquest temps, posem els cigrons en una olla de pressió, amb 3 l d'aigua quan estigui tèbia. Ho coem, tapat, durant 40' i ho deixarem reposar 2 h.
  3. Barregem 50 g de sal en 1 l d'aigua. Ho batem perquè quedi ben dissolt.
  4. Separem 4 ous: les clares les reservem i els rovells els posem en un recipient, amb la solució d'aigua i sal. Ha d'estar 30' a la nevera, tapat. 
  5. Ho tallem a mida ben menuda 3 tomàquets en conserva , i els sofregim en una cassola en oli OVE.
  6. Escalfem 250 g de brou de carn concentrat
  7. Quan la tomata estigui sofregida, hi afegim un raig de vi ranci i en deixem evaporar l'alcohol. Hi afegim el brou calent i ho reservem.
  8. Reservem els cigrons i n'aprofitem l'olla amb l'aigua de la cocció, per bullir-hi els macarrons amb un polsim de sal.
  9. Tallem el formatge ben finet.
  10. Afegim a la cassola els macarrons, els cigrons i una mica de l'aigua de la cocció. Deixem que faci un xup-xup perquè s'impregni bé.
  11. Ho salpebrem i hi ratllem nou moscada per damunt.
  12. Ho servim posant-hi a sobre el formatge, el rovell curat i cibulet picat.
Anar al contingut