Macarrons de frare
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La combinació d'arròs i cigrons d'aquesta recepta és molt interessant perquè millora la qualitat de les proteïnes vegetals que conté.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g de macarrons ratllats
150 g cigrons
4 rovells
3 tomàquets en conserva
80 g de formatge de Maó
250 g de brou de carn concentrat
cibulet
pebre negre
sal
nou moscada
vi ranci
oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem els cigrons amb aigua de l'aixeta i 5 g de bicarbonat. Els deixem en remull, tapats, 24 h a la nevera.
- Passat aquest temps, posem els cigrons en una olla de pressió, amb 3 l d'aigua quan estigui tèbia. Ho coem, tapat, durant 40' i ho deixarem reposar 2 h.
- Barregem 50 g de sal en 1 l d'aigua. Ho batem perquè quedi ben dissolt.
- Separem 4 ous: les clares les reservem i els rovells els posem en un recipient, amb la solució d'aigua i sal. Ha d'estar 30' a la nevera, tapat.
- Ho tallem a mida ben menuda 3 tomàquets en conserva , i els sofregim en una cassola en oli OVE.
- Escalfem 250 g de brou de carn concentrat.
- Quan la tomata estigui sofregida, hi afegim un raig de vi ranci i en deixem evaporar l'alcohol. Hi afegim el brou calent i ho reservem.
- Reservem els cigrons i n'aprofitem l'olla amb l'aigua de la cocció, per bullir-hi els macarrons amb un polsim de sal.
- Tallem el formatge ben finet.
- Afegim a la cassola els macarrons, els cigrons i una mica de l'aigua de la cocció. Deixem que faci un xup-xup perquè s'impregni bé.
- Ho salpebrem i hi ratllem nou moscada per damunt.
- Ho servim posant-hi a sobre el formatge, el rovell curat i cibulet picat.