Macarrons gratinats amb carbassó
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pasta és un aliment que ens dona molta energia de llarga durada, ideal per a dies d'activitat intensa. Per a un àpat equilibrat, afegeix com a entrant una gran amanida verdaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 gr macarrons
150 g formatge emmental
50 g parmesà
50 g farina
30 g mantega
1 l brou gallina
300 ml llet fresca
5 escalunyes
2 carbassons
Nou moscada
1 llimona
1 cullerada mostassa Dijon
1 bola mozzarella
Oli OVE
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
- Tenim preparat 1 litre de brou de gallina que posarem al foc fins a reduir-lo a 300 ml.
- Tallem a rodelles molt fines dos carbassons amb una mandolina. Els posem en una cassola amb un raig d'oli, sal i pebre. Els enrossim uns segons i de seguida ho tapem i deixem que suïn uns 30 minuts.
- En un altre pot hi posem un raig d'oli i 30 g de mantega que s'ha de fondre. Tallem cinc escalunyes molt finetes i els hi afegim. Ho ofeguem 15 minuts.
- Fem un roux. Afegim a les escalunyes 50 g de farina que enrossim durant 10 minuts.
- Ara afegirem al brou que ja tenim reduït a 300 ml els següents ingredients: 300 ml de llet fresca, nou moscada ratllada, la pell d'una llimona ratllada, una cullerada sopera de mostassa de Dijon i sal si cal. Ho barregem tot.
- Aboquem el brou aromatitzat a les escalunyes amb farina i ho lliguem tot.
- Ara aboquem tot el contingut a la cassola on hi ha els carbassons ja ofegats. Ho integrem.
- Posem una olla al foc amb 4 litres d'aigua i sal. Quan bulli hi tirem 400 g de macarrons. Hem mirar el temps de cocció i restar-ne els minuts que més tard aniran al forn.
- Traiem els macarrons bullits de l'olla amb una aranya i els integrem a la salsa de carbassó. Si la salsa queda massa espessa, hi afegim una mica de l'aigua de la cocció dels macarrons. Ho passem tot a una safata per anar al forn.
- Cobrim la safata amb 150 g d'emmental ratllat, 50 g de parmesà ratllat i una bola de mozzarella que eixuguem i tallem.
- Ho posem al forn 5 minuts a 200 graus.
- Hi afegim farigola.