Macarrons gratinats amb carbassó

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pasta és un aliment que ens dona molta energia de llarga durada, ideal per a dies d'activitat intensa. Per a un àpat equilibrat, afegeix com a entrant una gran amanida verdaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 gr macarrons  

    150 g formatge emmental  

    50 g parmesà  

    50 g farina 

    30 g mantega  

    1 l brou gallina  

    300 ml llet fresca  

    5 escalunyes  

    2 carbassons  

    Nou moscada  

    1 llimona  

    1 cullerada mostassa Dijon  

    1 bola mozzarella  

    Oli OVE  

    Sal  

    Pebre  

PREPARACIÓ

  1. Tenim preparat 1 litre de brou de gallina que posarem al foc fins a reduir-lo a 300 ml.   
  2. Tallem a rodelles molt fines dos carbassons amb una mandolina.  Els posem en una cassola amb un raig d'oli, sal i pebre. Els enrossim uns segons i de seguida ho tapem i deixem que suïn uns 30 minuts.  
  3. En un altre pot hi posem un raig d'oli i 30 g de mantega que s'ha de fondre. Tallem cinc escalunyes molt finetes i els hi afegim. Ho ofeguem 15 minuts.  
  4. Fem un roux. Afegim a les escalunyes 50 g de farina que enrossim durant 10 minuts.   
  5. Ara afegirem al brou que ja tenim reduït a 300 ml els següents ingredients: 300 ml de llet fresca, nou moscada ratllada, la pell d'una llimona ratllada, una cullerada sopera de mostassa de Dijon i sal si cal. Ho barregem tot.  
  6. Aboquem el brou aromatitzat a les escalunyes amb farina i ho lliguem tot.   
  7. Ara aboquem tot el contingut a la cassola on hi ha els carbassons ja ofegats. Ho integrem.  
  8. Posem una olla al foc amb 4 litres d'aigua i sal. Quan bulli hi tirem 400 g de macarrons. Hem mirar el temps de cocció i restar-ne els minuts que més tard aniran al forn.  
  9. Traiem els macarrons bullits de l'olla amb una aranya i els integrem a la salsa de carbassó. Si la salsa queda massa espessa, hi afegim una mica de l'aigua de la cocció dels macarrons. Ho passem tot a una safata per anar al forn.  
  10. Cobrim la safata amb 150 g d'emmental ratllat, 50 g de parmesà ratllat i una bola de mozzarella que eixuguem i tallem.  
  11. Ho posem al forn 5 minuts a 200 graus.  
  12.  Hi afegim farigola.
Anar al contingut