Macarrons gratinats
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pasta és un aliment que ens dona molta energia de llarga durada, ideal per a dies d'activitat intensa.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
350 g de macarrons
100 g de cansalada amb pebre
100 g de papada ibèrica
100 g de formatge
6 cebes de Figueres
4 tomàquets pera
2 cullerades de pasta de tomàquet
1 fulla de llorer
1 botifarra
1 gra d'all
vi ranci
oli OVE
sal
pebre
orenga fresca
oli de confitar
PREPARACIÓ
- Posem a bullir al foc un pot amb aigua.
- Preparem un bol amb aigua i gel.
- Fem la creu a 4 tomàquets pera i els escaldem. Tallem cocció en el bol amb gel i pelem els tomàquets.
- Triturem els tomàquets i els confitem en un pot d'acer inoxidable cobrint-los amb oli OVE, 1 fulla de llorer i 1 gra d'all aixafat. Ho deixem a foc baix durant 20 minuts.
- Tallem a brunesa 6 cebes de Figueres i les enrossim en una cassola gran amb oli de confitar.
- Afegim un raig de vi ranci a la ceba que tenim enrossint.
- Colem el tomàquet i en reservem l'oli en un bol. Ho afegim a la cassola de la ceba. La continuem sofregint.
- Posem a escalfar una olla amb 4 litres d'aigua mineral amb una mica de sal.
- Tallem 100 g de cansalada amb pebre a brunesa i esparraquem 1 botifarra.
- Afegim a la cassola 2 cullerades de pasta de tomàquet i la carn i les enrossim.
- Afegim a la cassola uns 500 ml d'aigua calenta , sal i pebre i la deixem a foc baix durant 15 minuts.
- Posem a l'olla d'aigua bullint 350 g de macarrons i un polsim de sal. Deixem bullir la pasta 7 minuts.
- Ratllem 100 g de formatge Urgèlia.
- Posem la pasta cuita a la cassola i la remenem. La deixem al foc 3 minuts i després passem el contingut a una safata de forn.
- Cobrim la safata amb 100 g de làmines fines de papada , el formatge ratllat restant i unes fulles d'orenga fresca. Enfornem la safata a 220º durant 5 minuts.
- Emplatem.