Macarrons vegetals a la cassola
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La pasta és un aliment que ens dona molta energia de llarga durada, ideal per a dies d'activitat intensa.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g macarrons
160 g ametlla fregida salada
100 g formatge de vaca curat
12 tomacons
6 cebes de Figueres
2 grans d'all
Nou moscada
Vi ranci
Orenga fresca
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem 6 cebes a la juliana. Les aboquem a una cassola amb un raig d'oli i les coem 40 minuts a foc mitjà amb la tapa posada. Ho anirem remenant de tant en tant.
- Tallem a la microbrunesa 2 grans d'all, que afegirem a la cassola.
- Afegim a la cassola un raig de vi ranci.
- En un bol, ratllem 12 tomacons i també els afegim a la cassola. Ho salpebrem i ho coem a foc mitjà uns 8-10 minuts amb la cassola mig tapada.
- Afegim a la cassola unes fulles d'orenga fresca, que piquem amb un ganivet, i també una mica de nou moscada, que ratllarem. Ho rectifiquem, si cal, de sal i pebre.
- Aboquem a un triturador 160 g d'ametlla fregida salada. Ho posem a la cassola i ho coem un minut més.
- Tenim al foc una olla amb 4 l d'aigua bullint. Hi posarem sal i 400 g de macarrons tipus rigatoni. Ho courem sense tapa 1 minut menys del que diu el fabricant.
- Amb una aranya, passarem els macarrons cuits a la cassola on tenim la salsa. Ho integrem i hi afegim aigua de cocció si és necessari.
- Ratllem a la cassola 100 g de formatge de vaca curat (en reservem una mica per a l'emplatat).
- Emplatem els macarrons amb una mica més de formatge ratllat, fulles d'orenga i una mica més d'ametlles picades.