Macarrons vegetals a la cassola

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pasta és un aliment que ens dona molta energia de llarga durada, ideal per a dies d'activitat intensa.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g macarrons   

    160 g ametlla fregida salada   

    100 g formatge de vaca curat   

    12 tomacons  

    6 cebes de Figueres  

    2 grans d'all  

    Nou moscada   

    Vi ranci  

    Orenga fresca  

    Oli OVE  

    Pebre negre  

    Sal  

PREPARACIÓ

  1. Tallem 6 cebes a la juliana. Les aboquem a una cassola amb un raig d'oli i les coem 40 minuts a foc mitjà amb la tapa posada. Ho anirem remenant de tant en tant.  
  2. Tallem a la microbrunesa 2 grans d'all, que afegirem a la cassola.  
  3. Afegim a la cassola un raig de vi ranci.  
  4. En un bol, ratllem 12 tomacons i també els afegim a la cassola. Ho salpebrem i ho coem a foc mitjà uns 8-10 minuts amb la cassola mig tapada.  
  5. Afegim a la cassola unes fulles d'orenga fresca, que piquem amb un ganivet, i també una mica de nou moscada, que ratllarem. Ho rectifiquem, si cal, de sal i pebre.  
  6. Aboquem a un triturador 160 g d'ametlla fregida salada. Ho posem a la cassola i ho coem un minut més.  
  7. Tenim al foc una olla amb 4 l d'aigua bullint. Hi posarem sal i 400 g de macarrons tipus rigatoni. Ho courem sense tapa 1 minut menys del que diu el fabricant.  
  8. Amb una aranya, passarem els macarrons cuits a la cassola on tenim la salsa. Ho integrem i hi afegim aigua de cocció si és necessari.  
  9. Ratllem a la cassola 100 g de formatge de vaca curat (en reservem una mica per a l'emplatat).  
  10. Emplatem els macarrons amb una mica més de formatge ratllat, fulles d'orenga i una mica més d'ametlles picades.  
Anar al contingut