Macedònia especiada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Recordeu que, per tenir una bona salut, cal prendre de 2 a 3 racions de fruita al dia. Una ració pot ser un bol, una peça gran o tres de petites...Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
PER A LA INFUSIÓ
400 ml d'aigua
125 g de sucre
2 anissos estrellats
1 manat de menta
1 canonet de canyella
1 cogombre
1 llima
Gingebre
PER A LA MACEDÒNIA
1 alvocat
1/4 pinya
1 mandarina
12 maduixots
1 mango
1 poma Granny Smith
2 prunes
1 taronja
1 llima
1 iogurt grec
Galetes xips de xocolata
PREPARACIÓ
- Posem a bullir 400 ml d'aigua.
- Tallem a rodelles un dit de gingebre. El reservem.
- Desfullem un manat de menta.
- Escaldem a l'aigua el manat de menta. Tallem la cocció a un bol amb aigua i gel.
- A l'aigua de la menta aboquem 125 g de sucre, 2 anissos estrellats, 1 canonet de canyella i les rodelles de gingebre. Ho tapem i ho deixem infusionar 5 minuts.
- Colem la infusió en un got batedor. Deixem que perdi temperatura.
- Ratllem la pela d'una llima a la infusió.
- Traiem les llavors d'un cogombre, el pelem i el tallem.
- Posem el cogombre a la infusió.
- Colem l'aigua on teníem la menta escaldada.
- Posem la meta al got batedor. Ho batem. És important que l'aigua estigui a temperatura ambient, així la menta no perdrà color i el cogombre no es començarà a fer.
- Tallem ¿ de pinya a mida de macedònia. L'aboquem en un tàper.
- Pelem i tallem a mida de macedònia 1 alvocat, 12 maduixots, 1 mango, 1 poma Granny Smith, 2 prunes i una mandarina. Les aboquem al tàper.
- Espremem una taronja i una llima. Afegim el suc al tàper de les fruites tallades.
- Afegim la infusió al recipient. Ho integrem tot, tapem un recipient i ho deixem reposar dos dies a la nevera.
- Traiem el tàper de la nevera.
- Trenquem unes quantes galetes amb bocins de xocolata.
- Ho servim en una copa. Primer hi posem dues cullerades de iogurt grec, després les fuites i ho rematem amb els trossets de galetes. Fet!!!