Macedònia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
12 maduixots
6 nespres
2 kiwis
1 plàtan
1 poma
1 llimona
1 taronja
1/4 de pinya
3 fulls de gelatina
50 g de sucre
1 manat de menta
1 manat d'alfàbrega
PREPARACIÓ
- Tallem totes les fruites a mida de macedònia i les posem en un bol amb unes quantes gotes de suc de llimona, per evitar que s'oxidin.
- Escalfem aigua en un recipient i, quan bulli, hi escaldem les fulles d'alfàbrega i de menta.
- Quan pugin de color, les en traiem i les deixem refredar en un bol amb aigua i gel, per tallar-ne la cocció.
- Posem a hidratar tres fulls de gelatina en una safata amb aigua freda.
- Espremem el suc de la llimona i la taronja, i el posem, colat, a dins d'un got per triturar, juntament amb les fulles escaldades, el sucre i una mica d'aigua.
- Triturem aquesta salsa de clorofil·la, la colem i la posem a escalfar lleugerament, afegint-hi la gelatina fins que es desfaci.
- Posem la macedònia en bols, amb un raig de la salsa de clorofil·la per sobre.