Magdalenes amb crema de taronja
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els cítrics d'aquesta recepta, com la taronja, la llimona o la llima... aporten quantitats considerables de vitamina C, imprescindible per al correcte funcionament del sistema immunitari.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 160 g farina de blat
- 200 g sucre blanc
- 9 ous
- 80 ml llet
- 40 g trossets de xocolata
- 30 ml oli oliva suau
- 10 g sèsam torrat
- 8 g impulsor químic
- 2 taronges
- 1/2 llimona
- Ametlles laminades torrades
- Sal
PREPARACIÓ
- Trenquem dos ous i els aboquem en un bol on afegim 110 g de sucre blanc i un pessic de sal. Ho blanquegem amb les varetes elèctriques.
- Piquem 10 g de sèsam torrat amb un morter i ho afegim al bol dels ous i ho integrem amb la llengua pastissera.
- Mesurem 30 ml d'oli d'oliva suau i ho integrem al bol juntament amb 80 ml de llet.
- Un cop ho tinguem tot integrat, hi aboquem 160 g de farina de blat. Ho anem tamisant entre 2 o 3 cops i finalment ho integrem afegint-hi 8 g d'impulsor químic i 40 g de trossets de xocolata.
- Agafem 8 motlles de silicona i hi distribuïm la massa de les magdalenes.
- Un cop tots els motlles estiguin farcits, ho enfornem 12 minuts a 210 ºC.
- Mentre les magdalenes les deixem refredar un cop les hàgim tret del forn, passem a fer la crema de taronja. Espremem 2 taronges. Un cop tinguem el suc, el colem i reservem 200 ml.
- Espremem la mitja llimona i, un cop tinguem el suc, el colem i en mesurem 30 ml.
- Separem clares i rovells de 5 ous i passem els rovells a un pot i les clares les reservem en una carmanyola.
- Trenquem 2 ous sencers al pot amb els rovells i hi afegim 90 g de sucre blanc i els 200 ml del suc de taronja i els 30 ml del suc de llimona.
- Posem el pot a vitro a foc mitjà. Ho escalfem i anem remenant fins que bulli i agafi textura de crema pastissera.
- Passem la crema a un pot amb tapa i deixem que es refredi. I posteriorment el durem a la nevera durant una hora.
- Servim 2 magdalenes per ració i els hi repartim per sobre crema de taronja i ametlles laminades torrades.