Magdalenes de vainilla

INGREDIENTS

  • 350 g de farina d'espelta

    200 g de mantega

    150 g de sucre

    125 g d'oli de gira-sol

    200 g de mantega

    100 g de nata

    10 g de llevat

    8 ous

    pell d'una llimona

    1 beina de vainilla

    1 anís estrellat

    sucre panela

     

     

     

PREPARACIÓ

  1. Clarifiquem 200 g de mantega. Per fer-ho, posem la mantega en un recipient a foc mínim fins que es fongui. Ho deixem reposar, ho desescumem i ho decantem de forma que quedin separats els líquids de les proteïnes sòlides de la mantega. Les proteïnes quedaran al fons del recipient.
  2. Afegim al pot de mantega clarificada una pell de llimona, la polpa d'una beina de vainilla, un anís estrellat i 100 g de nata. Quan arrenqui el bull, ho tapem i ho deixem infusionar durant 10 minuts a fora del foc.
  3. Fem un volcà en un bol amb 350 g de farina d'espelta.
  4. Separem en dos bols les clares i els rovells de 8 ous.
  5. Amb l'ajut de les varetes elèctriques, muntem les clares amb un polsim de sal.
  6. Blanquegem els rovells d'ou amb 150 g de sucre i els afegim al bol de la farina d'espelta.
  7. Al mateix bol, hi afegim la infusió de la mantega clarificada i la nata, tot havent retirat amb anterioritat la pell de la llimona i l'anís estrellat.
  8. Hi afegim 125 g d'oli de gira-sol i ho amassem amb les varetes.
  9. Hi incorporem les clares muntades, ho filmem i ho deixem reposar 20 minuts.
  10. Afegim a la massa 10 g de llevat i ho deixem reposar 20 minuts perquè llevi.
  11. Posem la massa llevada a dins d'una mànega i omplim els motlles de magdalena.
  12. Posem els motllos en una safata de forn i els enfornem a 200º durant 10 minuts.
  13. Quan ja faci 10 minuts que les magdalenes són al forn, l'obrim i les mullem amb aigua amb un esprai. Hi espolsem per sobre una mica de sucre panela i les hi deixem 5 minuts més.
  14. Traiem les magdalenes del forn, les deixem refredar una mica i llestos!!!
Anar al contingut