Magdalenes de vainilla
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
350 g de farina d'espelta
200 g de mantega
150 g de sucre
125 g d'oli de gira-sol
200 g de mantega
100 g de nata
10 g de llevat
8 ous
pell d'una llimona
1 beina de vainilla
1 anís estrellat
sucre panela
PREPARACIÓ
- Clarifiquem 200 g de mantega. Per fer-ho, posem la mantega en un recipient a foc mínim fins que es fongui. Ho deixem reposar, ho desescumem i ho decantem de forma que quedin separats els líquids de les proteïnes sòlides de la mantega. Les proteïnes quedaran al fons del recipient.
- Afegim al pot de mantega clarificada una pell de llimona, la polpa d'una beina de vainilla, un anís estrellat i 100 g de nata. Quan arrenqui el bull, ho tapem i ho deixem infusionar durant 10 minuts a fora del foc.
- Fem un volcà en un bol amb 350 g de farina d'espelta.
- Separem en dos bols les clares i els rovells de 8 ous.
- Amb l'ajut de les varetes elèctriques, muntem les clares amb un polsim de sal.
- Blanquegem els rovells d'ou amb 150 g de sucre i els afegim al bol de la farina d'espelta.
- Al mateix bol, hi afegim la infusió de la mantega clarificada i la nata, tot havent retirat amb anterioritat la pell de la llimona i l'anís estrellat.
- Hi afegim 125 g d'oli de gira-sol i ho amassem amb les varetes.
- Hi incorporem les clares muntades, ho filmem i ho deixem reposar 20 minuts.
- Afegim a la massa 10 g de llevat i ho deixem reposar 20 minuts perquè llevi.
- Posem la massa llevada a dins d'una mànega i omplim els motlles de magdalena.
- Posem els motllos en una safata de forn i els enfornem a 200º durant 10 minuts.
- Quan ja faci 10 minuts que les magdalenes són al forn, l'obrim i les mullem amb aigua amb un esprai. Hi espolsem per sobre una mica de sucre panela i les hi deixem 5 minuts més.
- Traiem les magdalenes del forn, les deixem refredar una mica i llestos!!!