Magret amb cruixent d'espècies
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de l'ànec és de les més riques en ferro i en vitamines del grup B, tot i que el seu contingut en greixos és considerable. Sobretot si no se'n treu la pellAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 magrets d'ànec
55 g de mantega
35 g de foie a la sal
150 g de farina
40 g d'ametlles
20 g de iogurt grec
3 patates
2 g de gingebre ratllat
1 all
1 cardamom
1 llima
1 anís en gra
Canyella
Sal en escates
Sal
Pebre negre
Armanyac
Oli OVE
Pebre blanc
Farigola
PREPARACIÓ
- Posem 2 magrets d'ànec en un tàper amb un bany de sal (30g de sal per litre d'aigua) durant 1 hora.
- Enterrem en sal 3 patates monalisa (700 g) en una safata i les portem al forn 200º durant 45 minuts.
- Traiem les patates del forn i les deixem temperar.
- Posem a la picadora 40 g d'ametlles, 1 polsim d'anís, 1 polsim de canyella i 1 cardamom. Ho piquem i ho reservem en un bol.
- Ratllem una mica de gingebre congelat.
- Tallem 1 all a microbrunesa i l'afegim al gingebre i les espècies.
- Tallem a daus el foie i 55 g de mantega.
- Afegim al bol 35 g de foie cuit a la sal, 20 g de iogurt grec, 55 g de mantega i unes gotes de llima i ratlladura i 150g de farina.
- Barregem, amb els guants posats, la mantega perquè quedi amb textura pomada.
- Estirem el crumble en una safata de forn i l'aplanem amb una espàtula. Ho enfornem a 160º durant 15 minuts.
- Traiem el crumble del forn, el desfem i el tornem a ficar al forn 15 min més.
- Dessalem les patates, les pelem i en fem puré en un bol amb l'aixafador. Hi afegim sal i pebre blanc. Reservem la patata filmada a pell.
- Desenfornem el crumble. Hi posem sal en escates i el deixem temperar.
- Posem a escalfar una planxa.
- Eixuguem el magret amb paper de cuina. Hi afegim pebre negre.
- Tallem superficialment i en diagonals creuades el magret. Separem cada magret en dues parts i el marquem a la planxa calenta.
- Afegim un raig d'armanyac per sobre i el tapem. Ho deixem reposar 5 min.
- Servim el magret amb el puré al costat i unes fulles de farigola i el crumble per sobre.