Magret amb mantega de garnatxa

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    2 magrets d'ànec

    250 g de garnatxa de l'Empordà

    4 taps de colatura d'anxova

    250 g de mantega

    4 patates monalisa

    Una cullerada de mostassa antiga

    Una cullerada de pebre vermell fumat dolç

    Una cullerada de pebre vermell fumat picant

    Una cullerada de mantega de romaní

    Sal grossa

    Sal

    Pebre negre

    Orenga fresca

    Farigola

    1 llimona 

    Julivert

    Pebre blanc

    Blat de moro torrat 

    1 gra d'all

PREPARACIÓ

  1. Posem sal grossa al fons d'una safata de forn. Hi posem les 4 patates monalisa a sobre i ho enfornem a 220 graus durant 45  minuts.
  2. Agafem dos bols, un per fer-ne el marinat i l'altre per fer la mantega de garnatxa. Repartim entre els dos bols 250 ml de garnatxa de l'Empordà. Posem el suc d'una llimona al bol del marinat i unes gotes al bol de la mantega. Al bol del marinat hi afegim sal, 4 taps de colatura d'anxova, pebre negre, orenga fresca i farigola, i ho remenem.
  3. Al bol on hi farem la mantega hi afegim 250 g de mantega pomada tallada a daus i unes branques de julivert tallades molt petites. Ho integrem tot amb una forquilla.
  4. Fem un rul·lo de paper film amb la barreja de la mantega. El reservem a la nevera.
  5. Tallem 2 magrets d'ànec en diagonal i els "enfonsem" dins el bol amb la barreja del marinat.
  6. Posem al foc una cassola amb un raig d'oli d'oliva i una cullerada de mantega. Hi afegim un gra d'all aixafat i unes branques de romaní. Esclafem les patates i les enrossim a la cassola. Després les escalfem en una planxa.
  7. Traiem els magrets marinats de la nevera. Eixuguem l'excés de líquid amb un paper absorbent i els aixafem.
  8. Reservem les patates rostides en una safata de forn amb paper sulfurat.
  9. Marquem els magrets a la planxa començant pel cantó del greix.
  10. Piquem un grapat de blat de moro torrat i ho barregem un en un bol amb una cullerada de mostassa antiga, una cullerada de pebre vermell fumat dolç i una de picant.
  11. Posem els magrets marcats sobre les patates de la safata, els "pintem" amb la barreja del bol i els enfornem a 220 graus durant 7 minuts.
  12.  Mentrestant, traiem el rul·lo de la nevera, el desemboliquem i el tallem a làmines.
  13.  Traiem el magret del forn i el tallem fent escalopes.
  14. Posem la base de patata, el magret i unes làmines de mantega de garnatxa per sobre. Ho servim.
Anar al contingut