Magret amb mantega de garnatxa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 magrets d'ànec
250 g de garnatxa de l'Empordà
4 taps de colatura d'anxova
250 g de mantega
4 patates monalisa
Una cullerada de mostassa antiga
Una cullerada de pebre vermell fumat dolç
Una cullerada de pebre vermell fumat picant
Una cullerada de mantega de romaní
Sal grossa
Sal
Pebre negre
Orenga fresca
Farigola
1 llimona
Julivert
Pebre blanc
Blat de moro torrat
1 gra d'all
PREPARACIÓ
- Posem sal grossa al fons d'una safata de forn. Hi posem les 4 patates monalisa a sobre i ho enfornem a 220 graus durant 45 minuts.
- Agafem dos bols, un per fer-ne el marinat i l'altre per fer la mantega de garnatxa. Repartim entre els dos bols 250 ml de garnatxa de l'Empordà. Posem el suc d'una llimona al bol del marinat i unes gotes al bol de la mantega. Al bol del marinat hi afegim sal, 4 taps de colatura d'anxova, pebre negre, orenga fresca i farigola, i ho remenem.
- Al bol on hi farem la mantega hi afegim 250 g de mantega pomada tallada a daus i unes branques de julivert tallades molt petites. Ho integrem tot amb una forquilla.
- Fem un rul·lo de paper film amb la barreja de la mantega. El reservem a la nevera.
- Tallem 2 magrets d'ànec en diagonal i els "enfonsem" dins el bol amb la barreja del marinat.
- Posem al foc una cassola amb un raig d'oli d'oliva i una cullerada de mantega. Hi afegim un gra d'all aixafat i unes branques de romaní. Esclafem les patates i les enrossim a la cassola. Després les escalfem en una planxa.
- Traiem els magrets marinats de la nevera. Eixuguem l'excés de líquid amb un paper absorbent i els aixafem.
- Reservem les patates rostides en una safata de forn amb paper sulfurat.
- Marquem els magrets a la planxa començant pel cantó del greix.
- Piquem un grapat de blat de moro torrat i ho barregem un en un bol amb una cullerada de mostassa antiga, una cullerada de pebre vermell fumat dolç i una de picant.
- Posem els magrets marcats sobre les patates de la safata, els "pintem" amb la barreja del bol i els enfornem a 220 graus durant 7 minuts.
- Mentrestant, traiem el rul·lo de la nevera, el desemboliquem i el tallem a làmines.
- Traiem el magret del forn i el tallem fent escalopes.
- Posem la base de patata, el magret i unes làmines de mantega de garnatxa per sobre. Ho servim.