Magret d'ànec amb salsa de foie

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn d'ànec conté variades vitamines i minerals: en destaca el ferro, el zinc i les vitamines del grup B; també conté quantitats considerables de greix, sobretot concentrat a la pellAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 magrets d'ànec   

    300 g sucre 

    300 g sal fina 

    1 aranja 

    1 taronja   

    1 llimona  

    2 escalunyes 

    60 g foie celler 

    20 g farina   

    10 ravenets  

    Créixens 

    Orenga 

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Fem uns talls en forma de trama fina i en diagonal al greix de 2 magrets d'ànec. 
  2. Barregem 300 g de sucre i 300 g de sal fina. Hi afegim la pell ratllada i neta d'una taronja i la d'una aranja.  
  3. Ho barregem. 
  4. A una safata amb vores, fem un llit amb la sal i el sucre i hi posem els magrets. Els cobrim amb la resta de sal i sucre. 
  5. Deixem els magrets submergits mitja hora.  
  6. Tallem a juliana 2 escalunyes i les enrossim bé amb el foc baix a una paella amb oli. Trigarem uns 30 minuts. 
  7. Afegim a la ceba 60 g foie celler fred tallat a trossos petits. Deixem que es desfaci. 
  8. Afegim a la paella amb foie, 20 g de farina i la coem durant 10 minuts remenant.  
  9. Fem suc de la taronja i l'aranja sense pell que hem fet servir abans. 
  10. Afegim a la paella amb farina els sucs de fruita colats. 
  11. Lliguem la salsa fins que tinguem una textura lleugera. 
  12. Quan tenim la textura que volem... 
  13. Afegim sal, pebre i 1 cullerada de mostassa de Dijon 
  14. Rescatem els magrets de la sal i sucre i els rentem amb aigua. Els assequem bé.  
  15. Posem una paella al foc. 
  16. Tallem 10 ravenets a llesques fines i els posem en aigua i gel i amb el suc d'una llimona. 
  17. Marquem els magrets en una paella ben calenta. Comencem per la part del greix. Quan estigui cruixent, girem els magrets i els coem per l'altra cara. També els hem de coure pels costats. 
  18. Un cop estiguin cuits, els passem per una mica de paper de cuina o per un drap perquè treguin part del greix. Després els emboliquem ben embolicats amb paper de forn i els deixarem reposar un mínim de 5 minuts.  
  19. Mentrestant, passem per una paella amb un raig d'oli els ravenets que hem tret del bol amb aigua i gel i hem assecat una mica. 
  20. Recuperem els magrets i els tallem.  
  21. Emplatem els magrets amb salsa a la base, el magret i una mica de més de salsa. Hi posem els ravenets i una mica d'orenga fresca.  
Anar al contingut