Magret d'ànec amb salsa de foie
INGREDIENTS
2 magrets d'ànec
300 g sucre
300 g sal fina
1 aranja
1 taronja
1 llimona
2 escalunyes
60 g foie celler
20 g farina
10 ravenets
Créixens
Orenga
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Fem uns talls en forma de trama fina i en diagonal al greix de 2 magrets d'ànec.
- Barregem 300 g de sucre i 300 g de sal fina. Hi afegim la pell ratllada i neta d'una taronja i la d'una aranja.
- Ho barregem.
- A una safata amb vores, fem un llit amb la sal i el sucre i hi posem els magrets. Els cobrim amb la resta de sal i sucre.
- Deixem els magrets submergits mitja hora.
- Tallem a juliana 2 escalunyes i les enrossim bé amb el foc baix a una paella amb oli. Trigarem uns 30 minuts.
- Afegim a la ceba 60 g foie celler fred tallat a trossos petits. Deixem que es desfaci.
- Afegim a la paella amb foie, 20 g de farina i la coem durant 10 minuts remenant.
- Fem suc de la taronja i l'aranja sense pell que hem fet servir abans.
- Afegim a la paella amb farina els sucs de fruita colats.
- Lliguem la salsa fins que tinguem una textura lleugera.
- Quan tenim la textura que volem...
- Afegim sal, pebre i 1 cullerada de mostassa de Dijon
- Rescatem els magrets de la sal i sucre i els rentem amb aigua. Els assequem bé.
- Posem una paella al foc.
- Tallem 10 ravenets a llesques fines i els posem en aigua i gel i amb el suc d'una llimona.
- Marquem els magrets en una paella ben calenta. Comencem per la part del greix. Quan estigui cruixent, girem els magrets i els coem per l'altra cara. També els hem de coure pels costats.
- Un cop estiguin cuits, els passem per una mica de paper de cuina o per un drap perquè treguin part del greix. Després els emboliquem ben embolicats amb paper de forn i els deixarem reposar un mínim de 5 minuts.
- Mentrestant, passem per una paella amb un raig d'oli els ravenets que hem tret del bol amb aigua i gel i hem assecat una mica.
- Recuperem els magrets i els tallem.
- Emplatem els magrets amb salsa a la base, el magret i una mica de més de salsa. Hi posem els ravenets i una mica d'orenga fresca.