Maire a l'estil Sichuan
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La maire és un peix blanc de gran valor nutritiu, pobre en greixos i ric en proteïnes de bona qualitatAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 2 maires
- 2 grans d'all
- una arrel de gingebre
- 2 cullerades de mirin
- 2 cullerades de salsa de soja
- 150 g de fumet
- 2 cebes tendres
- 350 g d'oli d'oliva verge extra
- 50 g d'oli de sèsam
- 2 bitxos
- un pols de sucre
- un manat de coriandre
- sal
- pebre de Sichuan
PREPARACIÓ
1. Escatem i traiem tripa i ganyes a les maires. Les salpebrem, les passem per una mica de farina i les fregim amb oli molt calent (les posem mossegant-se la cua).
2. Un cop fregides, les posem sobre una safata amb paper absorbent per treure'n l'excés d'oli.
3. Fem la salsa brou en un pot: tirem un raig d'oli en un pot, l'all tallat a trossets, el gingebre tallat a trossets petitets, el bitxo i les cebes (només la part blanca, en reservem la verda). Tot a trossets. Un cop enrossit hi tirem el mirin, la salsa de soja i les boletes de pebre de Sichuan.
4. Quan ho tinguem tot integrat i el mirin evaporat, hi afegim el brou de peix.
5. En una cassola ampla amb tapa, tornem a posar les maires, tirarem el salsa brou per sobre i taparem 2 minuts. Quan agafi temperatura i la salsa impregni el peix ja ho podem servir. Hi tirarem una mica de coriandre per sobre.
2. Un cop fregides, les posem sobre una safata amb paper absorbent per treure'n l'excés d'oli.
3. Fem la salsa brou en un pot: tirem un raig d'oli en un pot, l'all tallat a trossets, el gingebre tallat a trossets petitets, el bitxo i les cebes (només la part blanca, en reservem la verda). Tot a trossets. Un cop enrossit hi tirem el mirin, la salsa de soja i les boletes de pebre de Sichuan.
4. Quan ho tinguem tot integrat i el mirin evaporat, hi afegim el brou de peix.
5. En una cassola ampla amb tapa, tornem a posar les maires, tirarem el salsa brou per sobre i taparem 2 minuts. Quan agafi temperatura i la salsa impregni el peix ja ho podem servir. Hi tirarem una mica de coriandre per sobre.