Maire a l'estil Sichuan

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La maire és un peix blanc de gran valor nutritiu, pobre en greixos i ric en proteïnes de bona qualitatAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 maires
  • 2 grans d'all
  • una arrel de gingebre
  • 2 cullerades de mirin
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • 150 g de fumet
  • 2 cebes tendres
  • 350 g d'oli d'oliva verge extra
  • 50 g d'oli de sèsam
  • 2 bitxos
  • un pols de sucre
  • un manat de coriandre
  • sal
  • pebre de Sichuan
  •  

PREPARACIÓ

1. Escatem i traiem tripa i ganyes a les maires. Les salpebrem, les passem per una mica de farina i les fregim amb oli molt calent (les posem mossegant-se la cua).
2. Un cop fregides, les posem sobre una safata amb paper absorbent per treure'n l'excés d'oli.
3. Fem la salsa brou en un pot: tirem un raig d'oli en un pot, l'all tallat a trossets, el gingebre tallat a trossets petitets, el bitxo i les cebes (només la part blanca, en reservem la verda). Tot a trossets. Un cop enrossit hi tirem el mirin, la salsa de soja i les boletes de pebre de Sichuan.
4. Quan ho tinguem tot integrat i el mirin evaporat, hi afegim el brou de peix.
5. En una cassola ampla amb tapa, tornem a posar les maires, tirarem el salsa brou per sobre i taparem 2 minuts. Quan agafi temperatura i la salsa impregni el peix ja ho podem servir. Hi tirarem una mica de coriandre per sobre.
Anar al contingut