Mandonguilles amb bolets
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g de carn picada de vaca
- 300 g de carn picada de porc ibèric
- 450 g de barreja de bolets
- 150 g de peu de porc cuit
- 150 g de tall de foie micuit
- 120 g de molla de pa
- 135 ml de nata
- 80 g de pinyons
- 80 g de farina d'ametlla
- 10 g de xocolata
- 2 ous
- 1 l de brou de gallina
- 1 llesca de pa fregit
- Sal
- Pebre
- Farina
- Julivert
- Vi ranci
- Oli OVE
PREPARACIÓ
- Tallem 120 g de molla de pa. La posem en un got batedor.
- Hi aboquem 100 ml de nata i 2 ous. Ho triturem i ho reservem en un bol metàl·lic.
- Barregem en un bol la picada de vedella (400 g) i de porc (300 g). Hi afegim peu de porc (150 g) i foie micuit (150 g) que haurem tallat prèviament. Ho salpebrem.
- Aboquem al bol de les carns el contingut del got de la batedora i ho remenem amb les mans.
- Filmem a pell el contingut del bol i ho fiquem a la nevera perquè s'hi estigui durant 30 minuts.
- Traiem la massa de carn de la nevera i donem forma a les mandonguilles,enfarinant-les.
- Fregim lleugerament les mandonguilles. Les reservem.
- En una cassola, hi posem una mica d'oli.
- Tallem els bolets (en aquest cas 450 g d'una barreja de rossinyols i carreretes).
- Aboquem els bolets a la cassola. Ho salpebrem.
- Escalfem el brou de gallina.
- Aixequem sucres als bolets amb un rajolí de vi ranci.
- Afegim a la cassola les mandonguilles i el brou ja calent. Hi afegim 35 ml de nata. Ho barregem i ho deixem coent-se 15 minuts a foc baix.
- Fem suar uns quants pinyons en una paella petita (80 g).
- Fem una picada amb una llesca de pa, una mica de xocolata, julivert i sal.
- Posem a la cassola de les mandonguilles els pinyons, 80 g de farina d'ametlla crua i la picada. Ho remenem i ja tindrem les mandonguilles fetes!