Mandonguilles amb espardenyes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: David Reartes
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: LIPS, EÏVISSA
- Informació nutricional -Obre
Aquesta preparació (amb carn de vedella, de porc i ou) és rica en proteïnes d'alt valor biològic, es a dir, que l'organisme pot aprofitar molt bé.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones:
- 200 g de botifarra
- 600 g de carn magra de vedella
- 2 ous
- 2 grans d'all
- julivert
- 50 g de pa ratllat
- un polsim de canyella
- 100 g de farina
- Per al sofregit:
- 3 dl d'oli
- 2 cebes
- vi blanc
- 6 tomàquets madurs
- fumet
- vi blanc
- suc de rostit
- Per a la picada:
- uns brins de safrà
- 50 g d'ametlles
- 3 carquinyolis o galetes
- sal
- Altres:
- espardenyes
- germinats (opcional)
PREPARACIÓ
Comencem esparracant la botifarra i la barregem en un bol amb la carn picada de vedella. Hi afegim sal i pebre i ho barregem tot amb una forquilla.
Pelem els alls i els blanquegem. És a dir, els posem en aigua en freda fins que comença a bullir. Els traiem i els tornem a posar en aigua freda al foc fins que l'aigua comença a bullir. Repetim el procés tres vegades. Piquem el julivert i els alls blanquejats.
En un bol, posem la carn, els ous, el pa ratllat, els alls blanquejats, el julivert, un polsim de canyella i ho barregem bé. En fem mandonguilles.
Posem una paella al foc amb oli. Enfarinem les pilotes i fregim les mandonguilles. Les posem sobre paper perquè treguin l'excés d'oli. Col·loquem les mandonguilles en una cassola i les reservem.
Per fer la salsa, tallem la ceba molt fina. Amb el mateix oli que ens ha quedat de la paella fem un sofregit amb les cebes tallades. Hi posem sal. Ho deixem enrossir 15 minuts. Hi incorporem el vi. Ho deixem reduir, fins que agafi color, durant uns 10 minuts.
Afegim el tomàquet triturat. Afegim el fumet i el suc de rostit per potenciar el gust. Que sofregeixi uns 30 minuts.
Mentrestant, amb el túrmix, fem una picada amb el safrà, les ametlles i els carquinyolis o galetes. Hi afegim el sofregit i la picada a la cassola de les mandonguilles. Rectifiquem de sal i coem lentament durant uns 10 minuts.
I, per acabar, en una paella amb una mica d'oli, coem lleugerament les espardenyes i les col·loquem saltades al damunt o al costat de les mandonguilles.
Pelem els alls i els blanquegem. És a dir, els posem en aigua en freda fins que comença a bullir. Els traiem i els tornem a posar en aigua freda al foc fins que l'aigua comença a bullir. Repetim el procés tres vegades. Piquem el julivert i els alls blanquejats.
En un bol, posem la carn, els ous, el pa ratllat, els alls blanquejats, el julivert, un polsim de canyella i ho barregem bé. En fem mandonguilles.
Posem una paella al foc amb oli. Enfarinem les pilotes i fregim les mandonguilles. Les posem sobre paper perquè treguin l'excés d'oli. Col·loquem les mandonguilles en una cassola i les reservem.
Per fer la salsa, tallem la ceba molt fina. Amb el mateix oli que ens ha quedat de la paella fem un sofregit amb les cebes tallades. Hi posem sal. Ho deixem enrossir 15 minuts. Hi incorporem el vi. Ho deixem reduir, fins que agafi color, durant uns 10 minuts.
Afegim el tomàquet triturat. Afegim el fumet i el suc de rostit per potenciar el gust. Que sofregeixi uns 30 minuts.
Mentrestant, amb el túrmix, fem una picada amb el safrà, les ametlles i els carquinyolis o galetes. Hi afegim el sofregit i la picada a la cassola de les mandonguilles. Rectifiquem de sal i coem lentament durant uns 10 minuts.
I, per acabar, en una paella amb una mica d'oli, coem lleugerament les espardenyes i les col·loquem saltades al damunt o al costat de les mandonguilles.