Mandonguilles amb pèsols
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els pèsols, tot i que són de color verd, no pertanyen al grup de les verdures, sinó al dels aliments feculents com els llegums, i no tenen gluten (per tant, són aptes per a celíacs).Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g de carn picada de vedella
300 g de carn picada de porc ibèric
100 g de peu de vedella cuit
100 g de molla de pa
una cuixa de gallina
25 g de nata
350 g de pèsols llàgrima pelats
brou de carn reduït
1 ou
sal
pebre
menta
ossos de vedella
peu de vedella
vi
1 ceba
1 pastanaga
1 porro
1 ampolla de vi negre
un manat de julivert
1 fulla de llorer
farina
pebre negre
PREPARACIÓ
- Posem en una safata de forn amb paper sulfurat : els ossos de vedella i un peu de vedella obert, prèviament blanquejats. Ho enfornem 20 minuts a 220º.
- Tallem a bresa 1 ceba, 1 pastanaga i 1 porro.
- Afegim els vegetals a la safata del forn. Ho deixem al forn 15 minuts més a 220º.
- Posem el contingut de la safata de forn en una olla exprés. Hi afegim 1 cuixa de gallina i 1 ampolla de vi negre i ho deixem coure uns 10 minuts perquè l'alcohol s'evapori una mica.
- Hi afegim un manat de julivert i una fulla de llorer. Ho cobrim amb aigua mineral i ho bullim durant 50 minuts. Ho deixem reposar durant 2 hores.
- Colem el brou reposat a dins d'un tàper i el posem a la nevera.
- Traiem de la nevera un tàper amb un botifarró dels trossos de peu de vedella desossats i compactats.
- Barregem en un bol metàl·lic 400 g de carn picada de vedella, 300 g de carn picada de porc ibèric i 100 g de peu de vaca desossat i compactat.
- Hi afegim 25 g de nata, 1 ou batut i 100 g de molla de pa tallat menut. Ho amassem i ho deixem reposar, filmat a pell, durant 30 minuts.
- Desgreixem el brou de carn i el posem a reduir a foc fort en un recipient alt.
- Posem a escalfar una cassola amb oli OVE i preparem una safata amb paper absorbent.
- Donem forma a les mandonguilles, amb l'ajuda d'una mica de farina.
- Fregim les mandonguilles suaument. Les retirem i les deixem en una safata amb paper, perquè perdin l'oli que sobra.
- Posem les mandonguilles en una cassola amb el brou reduït.
- Saltem 350 g de pèsols llàgrima en una cassola tapada amb un raig d'oli OVE i una mica d'aigua. Els salem i els reservem en un bol.
- Ho servim amb unes fulles de menta picades per sobre i una mica de pebre negre.