Mandonguilles amb sípia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Tana Collados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
Aquesta preparació és molt rica en proteïnes d'alt valor biològic, de les que són de bon aprofitament per a l'organisme.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 300 g carn picada de vedella
- 300 g carn picada de porc (del coll)
- 3 sípies mitjanes (i la melsa d'una)
- 1/2 l de fumet (o caldo de verdures)
- molla de pa
- 1 got de llet (per remullar el pa)
- 2 ous
- farina blanca (per a les mandonguilles)
- un polsim de canyella
- 1 ceba
- 3 alls
- 1 fulla de llorer
- julivert
- 1 got de vermut
- sal i pebre
- oli d'oliva verge extra
- Per a la picada:
- 10 ametlles torrades
- 10 avellanes torrades
- 1 all
- julivert
- sal
- Altres:
- 500 g de pèsols (opcional)
PREPARACIÓ
Comencem fent les mandonguilles. Posem a estovar la molla de pa en la llet.Torrem els pinyons lleugerament en una paella.
En un bol, barregem les carns picades de porc i de vedella. Hi afegim la molla de pa estovada amb la llet. Piquem el julivert. L'afegim a la carn. Piquem els alls. L'afegim a la carn. Hi afegim els ous. Ho salpebrem. Hi afegim un polsim de canyella. Hi afegim els pinyons lleugerament torrats. Ho barregem tot bé.
En fem boles amb les mans. Les enfarinem. Les fregim en una paella amb oli calent abundant. Les reservem.
En una cassola preparem el guisat, amb un bon raig d'oli, enrossim molt lleugerament un all (evitant que es cremi), per aromatitzar l'oli. Uns segons. El retirem i el reservem per a la picada.
Pelem la ceba. Piquem la ceba ben petita, o la ratllem/triturem amb el túrmix o la picadora. La sofregim a la cassola, uns 6/8 minuts aprox.
Mentrestant fem la picada: Posem al got del túrmix l'all que havíem enrossit, una mica de julivert, les ametlles i les avellanes. Hi posem una mica de caldo i ho triturem.
La reservem.
Recuperem la cassola. Hi afegim la melsa de la sèpia i la barregem bé amb la ceba. Tallem a trossos petits les potes de les sèpies. Les afegim a la cassola i les remenem una mica. Hi aboquem el got de vermut. Assaonem amb sal i pebre. Deixem que s'evapori l'alcohol i ho coem uns 5 minuts.
Mentrestant: Escalfem el caldo. Afegim les mandonguilles a la cassola. Hi aboquem la picada. Hi aboquem el caldo calent. Hi afegim la fulla de llorer. Ho amarem tot bé i rectifiquem de sal. Ho deixem fent xup-xup uns 10/15 minuts aprox.
Afegim els pèsols a la cassola. Ho deixem coure uns 5/6 minuts (si són força tendres).
En un bol, barregem les carns picades de porc i de vedella. Hi afegim la molla de pa estovada amb la llet. Piquem el julivert. L'afegim a la carn. Piquem els alls. L'afegim a la carn. Hi afegim els ous. Ho salpebrem. Hi afegim un polsim de canyella. Hi afegim els pinyons lleugerament torrats. Ho barregem tot bé.
En fem boles amb les mans. Les enfarinem. Les fregim en una paella amb oli calent abundant. Les reservem.
En una cassola preparem el guisat, amb un bon raig d'oli, enrossim molt lleugerament un all (evitant que es cremi), per aromatitzar l'oli. Uns segons. El retirem i el reservem per a la picada.
Pelem la ceba. Piquem la ceba ben petita, o la ratllem/triturem amb el túrmix o la picadora. La sofregim a la cassola, uns 6/8 minuts aprox.
Mentrestant fem la picada: Posem al got del túrmix l'all que havíem enrossit, una mica de julivert, les ametlles i les avellanes. Hi posem una mica de caldo i ho triturem.
La reservem.
Recuperem la cassola. Hi afegim la melsa de la sèpia i la barregem bé amb la ceba. Tallem a trossos petits les potes de les sèpies. Les afegim a la cassola i les remenem una mica. Hi aboquem el got de vermut. Assaonem amb sal i pebre. Deixem que s'evapori l'alcohol i ho coem uns 5 minuts.
Mentrestant: Escalfem el caldo. Afegim les mandonguilles a la cassola. Hi aboquem la picada. Hi aboquem el caldo calent. Hi afegim la fulla de llorer. Ho amarem tot bé i rectifiquem de sal. Ho deixem fent xup-xup uns 10/15 minuts aprox.
Afegim els pèsols a la cassola. Ho deixem coure uns 5/6 minuts (si són força tendres).