Mar i muntanya: Pollastre amb galeres
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Maria Nicolau
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
Pollastre
Galeres
Ceba
Tomàquet
Farina
Brandi o vi ranci
Fumet de peix
Galetes
Ametlles
All
Xocolata
Sal
Pebre
Oli
PREPARACIÓ
- Salpebrem i enfarinem un pollastre tallat a octaus i el fregim a la cassola amb una mica d'oli.
- Retirem el pollastre i, a la mateixa cassola, fem un sofregit a foc molt i molt lent. La ceba ha de suar.
- Quan la ceba estigui ben enrossida, una hora més o menys, afegirem sal i la deixarem enrossir una mica més.
- Després afegirem el tomàquet i més tard una mica de vi ranci.
- Paral·lelament prepararem un fumet de peix amb les galeres.
- Quan el sofregit estigui a punt, li afegirem el brou colat i triturarem la salsa amb el túrmix perquè quedi ben fina.
- Afegirem de nou el pollastre a la cassola i deixarem que faci xup-xup a foc lent, de manera que ens quedi ben tendre.
- Incorporarem les galeres al final perquè es couen molt ràpid i així evitem que quedin eixutes.
- La picada, que acabarà de donar gust a la salsa, la farem també amb el túrmix, amb les galetes, les ametlles, l'all, la xocolata i una mica de brou calent, que facilitarà que es desfaci la xocolata. .