Mar i muntanya: Pollastre amb galeres

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Maria Nicolau
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • Pollastre

    Galeres

    Ceba

    Tomàquet

    Farina

    Brandi o vi ranci

    Fumet de peix

    Galetes

    Ametlles

    All

    Xocolata

    Sal

    Pebre

    Oli

PREPARACIÓ

  1. Salpebrem i enfarinem un pollastre tallat a octaus i el fregim a la cassola amb una mica d'oli.
  2. Retirem el pollastre i, a la mateixa cassola, fem un sofregit a foc molt i molt lent. La ceba ha de suar.
  3. Quan la ceba estigui ben enrossida, una hora més o menys, afegirem sal i la deixarem enrossir una mica més.
  4. Després afegirem el tomàquet i més tard una mica de vi ranci.
  5. Paral·lelament prepararem un fumet de peix amb les galeres.
  6. Quan el sofregit estigui a punt, li afegirem el brou colat i triturarem la salsa amb el túrmix perquè quedi ben fina.
  7. Afegirem de nou el pollastre a la cassola i deixarem que faci xup-xup a foc lent, de manera que ens quedi ben tendre.
  8. Incorporarem les galeres al final perquè es couen molt ràpid i així evitem que quedin eixutes.
  9. La picada, que acabarà de donar gust a la salsa, la farem també amb el túrmix, amb les galetes, les ametlles, l'all, la xocolata i una mica de brou calent, que facilitarà que es desfaci la xocolata. . 
Anar al contingut