Marinats per a carn vermella

  • Cuina: Arnau Paris
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    El gingebre fresc, típic de la cuina oriental, té la característica d'estimular la digestió i eliminar les flatulènciesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Marinat per a carn vermella dura

    Pasta de nyora

    Sucre

    Gra d'all

    Sal

    Oli

    Aigua

     

    Marinat per a carn tova tipus filet

    1 taronja

    Mostassa de Dijon

    Mostassa antiga

    Mel

    Oli

     

    Marinat per a daus de vedella

    1 gingebre

    1 llimona

    1 cúrcuma

PREPARACIÓ

  1. Comencem el primer marinat. Posem en un pot una cullerada de pasta de nyora, dues cullerades de sucre i dues de sal.
  2. Pelem un gra d'all i el ratllem directament al pot amb un ratllador fi.
  3. Finalment, hi afegim els líquids, en aquest cas una cullerada d'oli i dues cullerades d'aigua. Ho barregem amb una vareta manual petita. Aquest marinat és per a trossos de carn per fer-ne bistec i la carn hi haurà d'estar durant 8 hores.
  4. Comencem el segon marinat posant en un pot una cullerada de mostassa de Dijon, una de mostassa antiga i una cullerada de mel.
  5. Tallem per la meitat una taronja, n'espremem una meitat i afegim el suc al pot.
  6. Ho acabem amb una mica més de líquids, en concret una cullerada d'oli, i ho barregem bé amb una vareta. Aquest marinat el farem servir per a carn filetejada i l'hi hem de deixar durant 2 hores.
  7. I preparem el tercer marinat. Pelem la meitat d'un dit de gingebre i el ratllem al pot i posteriorment hi ratllem també cúrcuma.
  8. Agafem unes fulles de coriandre, ho piquem i ho afegim al pot.
  9. Tallem per la meitat una llimona, n'espremem una meitat, i aboquem el suc al pot. Quan tinguem tots els ingredients al pot, ho barregem amb vareta manual.
  10. Un cop tinguem el marinat, el farem servir per a daus de vedella per fer broquetes, i els hi deixarem marinar durant 4 hores.
Anar al contingut