Marinats per a carn vermella
INGREDIENTS
Marinat per a carn vermella dura
Pasta de nyora
Sucre
Gra d'all
Sal
Oli
Aigua
Marinat per a carn tova tipus filet
1 taronja
Mostassa de Dijon
Mostassa antiga
Mel
Oli
Marinat per a daus de vedella
1 gingebre
1 llimona
1 cúrcuma
PREPARACIÓ
- Comencem el primer marinat. Posem en un pot una cullerada de pasta de nyora, dues cullerades de sucre i dues de sal.
- Pelem un gra d'all i el ratllem directament al pot amb un ratllador fi.
- Finalment, hi afegim els líquids, en aquest cas una cullerada d'oli i dues cullerades d'aigua. Ho barregem amb una vareta manual petita. Aquest marinat és per a trossos de carn per fer-ne bistec i la carn hi haurà d'estar durant 8 hores.
- Comencem el segon marinat posant en un pot una cullerada de mostassa de Dijon, una de mostassa antiga i una cullerada de mel.
- Tallem per la meitat una taronja, n'espremem una meitat i afegim el suc al pot.
- Ho acabem amb una mica més de líquids, en concret una cullerada d'oli, i ho barregem bé amb una vareta. Aquest marinat el farem servir per a carn filetejada i l'hi hem de deixar durant 2 hores.
- I preparem el tercer marinat. Pelem la meitat d'un dit de gingebre i el ratllem al pot i posteriorment hi ratllem també cúrcuma.
- Agafem unes fulles de coriandre, ho piquem i ho afegim al pot.
- Tallem per la meitat una llimona, n'espremem una meitat, i aboquem el suc al pot. Quan tinguem tots els ingredients al pot, ho barregem amb vareta manual.
- Un cop tinguem el marinat, el farem servir per a daus de vedella per fer broquetes, i els hi deixarem marinar durant 4 hores.