Marinats per a pollastre
INGREDIENTS
INGREDIENTS MARINAT PROVENÇAL
1 ceba
1 api
Herbes provençals
Sal
Oli
INGREDIENTS MARINAT ORIENTAL
Gingebre
1 taronja
Curri en pols
Sal
Oli
INGREDIENTS MARINAT PICANT
All pelat
Bitxo piri-piri
1 fulla de llorer
Sal
Vinagre de vi
PREPARACIÓ
- Comencem fent el marinat provençal ratllant mig api net sobre un bol.
- Hi afegim mitja ceba a la juliana, 1 cullerada d'herbes provençals, un pessic de sal i oli. El pessic de sal és el 2% del pes de la carn que farem.
- Un cop tinguem tots els ingredients al bol, els barregem bé amb una vareta petita i ho reservem.
- Passem al marinat oriental. Agafem un bol i ratllem la pela d'una taronja.
- Tallem la taronja i aprofitem el suc d'una meitat, que afegirem al bol.
- Ratllem un dit de gingebre ja pelat i hi afegim una cullerada de curri en pols, un pessic de sal (també el del 2% del pes de la carn) i oli.
- Ho barregem bé amb la vareta petita i ho reservem un cop quedi ben integrat.
- Finalment, passem al marinat picant. Ratllem al bol un gra d'all pelat.
- Posteriorment, afegim al bol mitja culleradeta de bitxo piri-piri, mitja fulla de llorer, un raig de vinagre de vi, un pessic de sal (el 2% del pes de la carn) i oli.
- Ho barregem bé amb una vareta manual. I un cop ho tinguem ben integrat, ho reservem.
- Quan tinguem els tres marinats, podríem marinar el pollastre. Dependrà del tipus de carn, però com a mínim l'hi hem de tenir 3 hores perquè s'amari bé i es marini correctament.