Mel i mató amb carbassa caramelitzada
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Albert Lorenzo
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
PER A LA CARBASSA:
300 g de carbassa
40 g de mel
40 g de mantega amb sal
PER A LA GELATINA DE MEL:
200 ml d'aigua
200 g de mel
4 g d'agar-agar
PER AL CREMÓS DE MATÓ:
250 ml de nata
150 g de mató
3 g de sal
PREPARACIÓ
- Pelem i tallem la carbassa a daus petits.
- La posem a daurar en una cassola amb mantega i oli a foc fort.
- A mitja cocció, abaixem el foc i hi afegim més mantega i una mica de mel perquè caramelitzi i la tapem.
- En un cassó amb aigua freda desfem la gelatina agar-agar i la portem a ebullició amb una mica de mel.
- La posem en un motllo i deixem que es refredi.
- Per fer el cremós, muntem el mató, la sal i la nata a la batedora o en un robot de cuina. També es pot fer manualment.
- Tant a la carbassa caramelitzada com al cremós de mató, hi podeu afegir alguna espècie o herba aromàtica si us ve de gust.
- Emplatem la carbassa caramelitzada amb el cremós de mató per sobre, pipes de carbassa i els daus de la gelatina.