Mel i mató amb carbassa caramelitzada

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Albert Lorenzo
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • PER A LA CARBASSA:

    300 g de carbassa

    40 g de mel

    40 g de mantega amb sal

     

    PER A LA GELATINA DE MEL:

    200 ml d'aigua

    200 g de mel

    4 g d'agar-agar

     

    PER AL CREMÓS DE MATÓ:

    250 ml de nata

    150 g de mató

    3 g de sal

PREPARACIÓ

  1. Pelem i tallem la carbassa a daus petits.
  2. La posem a daurar en una cassola amb mantega i oli a foc fort.
  3. A mitja cocció, abaixem el foc i hi afegim més mantega i una mica de mel perquè caramelitzi i la tapem.
  4. En un cassó amb aigua freda desfem la gelatina agar-agar i la portem a ebullició amb una mica de mel.
  5. La posem en un motllo i deixem que es refredi.
  6. Per fer el cremós, muntem el mató, la sal i la nata a la batedora o en un robot de cuina. També es pot fer manualment.
  7. Tant a la carbassa caramelitzada com al cremós de mató, hi podeu afegir alguna espècie o herba aromàtica si us ve de gust.
  8. Emplatem la carbassa caramelitzada amb el cremós de mató per sobre, pipes de carbassa i els daus de la gelatina. 

 

Anar al contingut