Melmelada de carbassó
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mireia Jordana / Bet Carbonell
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Els fruits saborosos, Vila-Rodona (Alt Camp)
- Informació nutricional -Obre
El pa d'espelta té un contingut més elevat en hidrats de carboni, proteïnes, algunes vitamines, minerals i fibra que el pa fet de blat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 kg de carbassons
- 750 g de sucre blanc
- 150 cc d'oli d'oliva verge extra
- 6 pots de vidre esterilitzats amb tapa
- Per a l'emplatat, per a 4 persones:
- 4 torrades de pa d'espelta
- 4 talls de formatge de cabra madurat
- melmelada de carbassó
PREPARACIÓ
Per començar, renteu els carbassons i talleu-los a quarts i a rodanxes primes.
A continuació, poseu-los en un cassó amb una mica d'oli, tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc suau durant uns 10 minuts fins que quedi ben tou. Seguidament, afegiu-hi el sucre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure a foc suau durant mitja hora. Després, tritureu-ho amb el túrmix, poseu-ho dins els pots i tanqueu-los bé.
Tot seguit, poseu les torrades en una safata, unteu-les amb la melmelada de carbassó, poseu-hi un tall de formatge de cabra a sobre i deixeu-ho gratinar al forn fins que quedi daurat.
I ja per acabar, emplateu les torrades gratinades.
A continuació, poseu-los en un cassó amb una mica d'oli, tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc suau durant uns 10 minuts fins que quedi ben tou. Seguidament, afegiu-hi el sucre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure a foc suau durant mitja hora. Després, tritureu-ho amb el túrmix, poseu-ho dins els pots i tanqueu-los bé.
Tot seguit, poseu les torrades en una safata, unteu-les amb la melmelada de carbassó, poseu-hi un tall de formatge de cabra a sobre i deixeu-ho gratinar al forn fins que quedi daurat.
I ja per acabar, emplateu les torrades gratinades.