Melmelada de tomàquet verd
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mireia Jordana / Bet Carbonell
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Els fruits saborosos, Vila-Rodona (Alt Camp)
- Informació nutricional -Obre
El codonyat és molt ric en fibra soluble, que ajuda a regular els ritmes intestinals si s'acompanya de força aigua.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 kg de tomàquet verd
- 750 g de sucre
- 6 pots de vidre amb tapa, esterilitzats
- Per a l'amanida, per a 4 persones:
- 170 g de variat d'enciams
- 1 enciam romà
- 200 g de daus de codonyat
- 200 g de daus de formatge de cabra
- 80 g de pipes torrades i pelades
- 130 cc d'oli d'oliva verge extra.
- 130 g de melmelada de tomàquet verd
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua bullint escaldeu els tomàquets fins que la pell comenci a trencar-se.
Seguidament, retireu-los del cassó, peleu-los, talleu-los a daus, poseu-los en un altre cassó juntament amb el sucre i deixeu-ho coure a foc suau durant mitja hora, remenant-ho perquè no s'enganxi. Després, tritureu-ho amb el túrmix, poseu-ho dins dels pots en calent i tanqueu-los.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli d'oliva i la melmelada i barregeu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu els enciams variats, poseu-hi per sobre els daus de codonyat i de formatge, salseu-ho tot amb la vinagreta i guarniu el plat amb les pipes.
Seguidament, retireu-los del cassó, peleu-los, talleu-los a daus, poseu-los en un altre cassó juntament amb el sucre i deixeu-ho coure a foc suau durant mitja hora, remenant-ho perquè no s'enganxi. Després, tritureu-ho amb el túrmix, poseu-ho dins dels pots en calent i tanqueu-los.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli d'oliva i la melmelada i barregeu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu els enciams variats, poseu-hi per sobre els daus de codonyat i de formatge, salseu-ho tot amb la vinagreta i guarniu el plat amb les pipes.