Melmelades de codony
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Carme Ruscalleda
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
1 quilo de codonys
1 quilo de sucre
PREPARACIÓ
VERSIÓ MÉS DOLÇA
- Pelar el codony: tallar-lo en 4 o 8 parts per retirar la llavor que és molt dura i la pell
- Posar-los en aigua amb suc de llimona perquè no s'oxidi
- Bullir els grills de codony amb aigua, coberta, uns 15-20 minuts
- Barrejar el codony amb sucre a una proporció equivalent a 1 quilo de codony escorregut per un quilo de sucre
- Passar-lo pel passapurés
- Coure'l fins que aconseguim la textura densa de melmelada
VERSIÓ MENYS DOLÇA
- Pelar el codony: tallar-lo en 4 o 8 parts per retirar la llavor que és molt dura i la pell
- Posar-los en aigua amb suc de llimona perquè no s'oxidi
- Bullir els grills de codony amb aigua, coberta, uns 10 minuts
- Barrejar el codony amb sucre a una proporció equivalent a 1 quilo de codony escorregut per 600 grams de sucre
- Passar-lo pel passapurés
- Coure'l fins que aconseguim una textura similar a una compota
GELEA DE CODONY
- S'aprofiten les llavors i la pell del codony que hem utilitzat per fer les melmelades
- Bullir les llavors i la pell del codony amb aigua, coberta, uns 15-20 minuts
- Colem les llavors i la pell del codony per obtenir una aigua amb l'aroma i el gust del codony
- Barrejar l'aigua amb sucre a una proporció equivalent a un litre d'aigua bullida escorreguda per 600 grams de sucre
- Coure fins a obtenir una textura de mel