"Migas" amb botifarra i tomàquet fresc
- Programa: Benvinguts a l'hort
- Cuina: Ada Parellada
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
6 tomàquets carnosos, del tipus pera
4 botifarres
1 pa de mig quilo de fa dos o tres dies
300 g de cansalada viada fresca
1 cabeça d'alls
1 cullerada sopera de pebre vermell dolç
Unes branques de farigola
Una cullerada de postres de sal
Oli d'oliva
PREPARACIÓ
- Esmicolem bé el pa i el remullem bé. El deixem tota una nit, tapat amb un drap, perquè amari bé l'aigua.
- Tallem la cansalada menuda i la fem suar en una olla, a foc mig. Ha de treure gairebé tot el greix. Hi afegim els grans d'all sense pelar. Aboquem el pa esmicolat i remenem, remenem i remenem, sense parar, fins que perdi tota l'aigua. També una mica de sal. Si cal, afegim una mica d'oli.
- Fora del foc afegim el pebre vermell.
- Fem una creu en la base dels tomàquets i els escaldem en aigua bullint, només 30 segons. Els refresquem immediatament i els pelem. Traiem les llavors i els tallem a dauets.
- Fem les botifarres a la planxa. Les tallem i acompanyem les migas i el tomàquet a dauets molt ben amanit amb oli i sal.