Migas amb xoriço i seitó
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les migas són un plat tradicional de la cuina d'aprofitament i ens aporta molta energia i proteïnesAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg farina
400 g seitó
300 g xoriço de gall dindi americà
900 ml aigua
100 ml d'oli OVE
6 alls tendres
4 piparres
1 manat d'espàrrecs de marge
2 grans d'all
2 ous
Farigola
Sal
PREPARACIÓ
- Enrossim 2 grans d'all a un pot amb oli OVE.
- Un cops enrossits retirem el pot del foc i salem.
- Aboquem al pot 900 ml d'aigua mineral. Tornem a posar el pot al foc, hi afegim una mica de farigola.
- Quan arrenqui el bull, retirem el pot del foc ho deixem infusionar tapat durant 10 minuts.
- Netegem els seitons i els guardem a la nevera. Guardem també les espines del seitó.
- Tallem a daus 300 g de xoriço de gal dindi.
- Fregim el xoriço i el reservem un cop colat. Reservem també l'oli.
- Tallem 6 alls tendres.
- Tallem un manat d'espàrrecs de marge.
- Posem l'oli del xoriço a la mateixa paella on l'hem fet.
- Posem en aquesta paella els alls tendres i els espàrrecs. Hi afegim una mica d'aigua. Salem.
- Quan comencin a fregir-se, retirem i colem els espàrrecs i els alls.
- Colem la infusió a la paella on hem fregit els espàrrecs i els alls.
- Hi afegim 2 cullerades de farina. Li donem voltes amb una cullera per facilitar la seva integració.
- Immediatament hi afegim la resta de la farina (1 kg).
- Fem un pastó removent la farina dins la cassola amb una cullera de fusta.
- Un cop fetes les migas les posem a una paella ampla.
- Aboquem a sobre les migas el xoriço fregit, els espàrrecs i el alls tendres. Ho barregem.
- Arrebossem els seitons i els afegim a les migas.
- Tallem unes piparres.
- Servim i amb uns talls de piparres per sobre, llest!