Minestra gratinada
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La mongeta verda és molt baixa en calories i rica en potassi, per tant, molt indicada per a persones que tenen retenció de líquids i volen perdre pes.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
500 ml de brou de verdura
300 g de mongeta tendra rodona
150 g de mozzarella flor di latte
120 g de cansalada amb pebre
50 g de farina
12 pastanagues baby
16 cols de Brussel·les
8 carxofes
4 ous
2 grans d'all
Oli d'oliva
Sal
PREPARACIÓ
- Netegem vuit carxofes i les pelem. Les tallem a quarts i les reservem en un bol.
- Deixem dues olles amb aigua escalfant-se a foc mitjà. A la primera, un cop comenci a bullir, hi afegim un grapadet de sal i 16 cols de Brussel·les netes.
- Escorrem les carxofes i les afegim a la mateixa olla. I ho coem a foc mitjà durant deu minuts.
- Preparem les verdures. Primer pelem dotze pastanagues baby. Posteriorment agafem 300 g de mongeta tendra rodona neta, en traiem el peduncle i la tallem a mida de mossegada.
- A la segona olla, un cop bulli, hi afegim un grapadet de sal i hi escaldem durant un minut les pastanagues baby pelades i la mongeta tendra tallada.
- Escorrem les verdures escaldades, les reservem en un escorredor sobre el plat.
- Escalfem una paella amb un rajolí d'oli.
- Pelem i laminem dos grans d'all a tires i els afegim a la paella.
- Un cop els alls ballin, afegim a la paella 120 g de cansalada amb pebre a tires.
- Quan hagin passat deu minuts, escorrem les cols i les carxofes.
- Colem els alls i la cansalada suada en una gerreta.
- Agafem una safata forn de ceràmica i hi aboquem les cols i les carxofes cuites, les pastanagues i les mongetes. A sobre, hi distribuïm els alls i la cansalada suada i ho deixem reposar.
- En un pot afegim 35 ml de greix de suar cansalada i 50 g de farina. Fem el roux a foc baix, remenant-ho durant deu minuts.
- Un cop passin els deu minuts, acabem el velouté i hi aboquem 500 ml de brou de verdura, que coem a foc mitjà i remenem durant set minuts.
- Passat els set minuts, napem la minestra amb velouté i posem per sobre la minestra 150 g mozzarella ratllada; ho gratinem a 180º durant deu minuts.
- Traiem la minestra del forn i escalfem una paella. Hi afegim un rajolí d'oli i quan l'oli de la paella estigui calent hi trenquem els ous i els fregim.
- Emplatem una ració de minestra gratinada amb un ou ferrat.