Minestrone de sèmola i aigua de cigró
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegana
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g sèmola de verdures
5 xampinyons portobel·lo
2 pastanagues
1 carbassó
1 ceba tendra
1,5 l aigua de coure cigró
1 gra d'all
Alfàbrega
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre
Llima
PREPARACIÓ
- Tallem a làmines els xampinyons portobel·lo i els posem en una olla, juntament amb l'aigua de coure cigrons i el gra d'all aixafat. Quan arrenqui el bull, aturem el foc, l'apartem de la font d'escalfor, ho tapem i ho deixem infusionar durant 10 minuts. Passat aquest temps, en traiem l'all, ho posem de nou al foc i, un cop bulli, hi afegim la sèmola: només ha de coure 2 minuts.
- Pelem la ceba tendra, la tallem a ploma i la posem en remull dins un bol amb aigua mineral, glaçons i el suc de mitja llima. Ha d'estar amb aquest bany durant 10 minuts, a la nevera. Així ens perd fortor i ens queda cruixent.
- Afegim a l'olla de la sèmola, les pastanagues i els carbassons, tallats a una mida molt menuda. Ho salpebrem, i hi afegim el suc de mitja llima, així com mig manat d'alfàbrega. Aturem el foc, ho tapem i ho deixem reposar 5 minuts.
- Servim la minestrone posant-hi la ceba per damunt i amanint-ho amb un raig d'oli.