Minestrone de verdures d'estiu
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
300 g de nyàmeres
200 g de mongeta tendra
4 raves
2 pastanagues
2 cebes tendres
1 carbassó
1 remolatxa
1 llimona
Mig pebrot vermell
Fonoll
1.250 ml de brou de pollastre
500 ml d'aigua mineral
250 g de formatge
50 ml de vi ranci
25 ml d'anís sec
Pa
Pebre negre
Pebre blanc
Julivert
Alfàbrega
Llorer
Menta
Sal
PREPARACIÓ
- Netegem les verdures i les tallem a trossos petits.
- En una cassola amb oli OVE posem les cebes tallades i les hi deixem suar amb una fulla de llorer, a foc lent. No cal enrossir-les gaire.
- Quan la ceba hagi suat, hi apugem el foc i hi afegim una fulla de llorer i 50 ml de vi ranci. Deixem que se n'evapori l'alcohol.
- Hi afegim els 1.250 ml de brou de pollastre fred, no cal escalfar-lo prèviament, busquem una cocció molt suau.
- Hi afegim un rajolí d'anís sec, d'uns 25 ml.
- Tallem una mica de julivert i d'alfàbrega i l'afegim a la cassola.
- Tapem la cassola amb un paper sulfurat i, a sobre, hi posem la tapa, deixant una mica d'espai perquè en surti el vapor.
- Amb el foc al mínim, deixem coure les verdures durant 30 minuts. Si calgúes, a mesura que s'evapora el brou, podríem fer servir una mica d'aigua, però mai més de 500 ml.
- Un cop feta la sopa, hi apaguem el foc.
- En una paella amb oli OVE fregim fins que quedin cruixents uns quants trossos de pa de motlle que prèviament haurem tallat a la brunesa.
- Un cop fregits els posem en un recipient, a sobre de paper absorbent, per evitar-ne l'oli sobrant, i hi afegim pebre negre, pebre blanc i sal. Els reservem.
- Aboquem els crostonets de pa fregit a un bol, on afegirem menta tallada. Ho barregem.
- Directament sobre la cassola, ratllem 250 g de formatge Reixagó. Ho salpebrem i hi afegim unes quantes gotes de llimona i ho remenem.
- Servim la sopa i hi afegim una mica formatge ratllat, alfàbrega picada, uns quants crostonets de pa i una rajolinet d'oli.