Minestrone de verdures d'estiu

INGREDIENTS

  • 300 g de nyàmeres

    200 g de mongeta tendra

    4 raves

    2 pastanagues

    2 cebes tendres

    1 carbassó

    1 remolatxa

    1 llimona

    Mig pebrot vermell

    Fonoll

    1.250 ml de brou de pollastre

    500 ml d'aigua mineral

    250 g de formatge

    50 ml de vi ranci

    25 ml d'anís sec

    Pa

    Pebre negre

    Pebre blanc

    Julivert

    Alfàbrega

    Llorer

    Menta

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Netegem les verdures i les tallem a trossos petits.
  2. En una cassola amb oli OVE posem les cebes tallades i les hi deixem suar amb una fulla de llorer, a foc lent. No cal enrossir-les gaire.
  3. Quan la ceba hagi suat, hi apugem el foc i hi afegim una fulla de llorer i 50 ml de vi ranci. Deixem que se n'evapori l'alcohol.
  4.  
  5. Hi afegim els 1.250 ml de brou de pollastre fred, no cal escalfar-lo prèviament, busquem una cocció molt suau.
  6. Hi afegim un rajolí d'anís sec, d'uns 25 ml.
  7. Tallem una mica de julivert i d'alfàbrega i l'afegim a la cassola.
  8. Tapem la cassola amb un paper sulfurat i, a sobre, hi posem la tapa, deixant una mica d'espai perquè en surti el vapor.
  9. Amb el foc al mínim, deixem coure les verdures durant 30 minuts. Si calgúes, a mesura que s'evapora el brou, podríem fer servir una mica d'aigua, però mai més de 500 ml.
  10. Un cop feta la sopa, hi apaguem el foc.
  11. En una paella amb oli OVE fregim fins que quedin cruixents uns quants trossos de pa de motlle que prèviament haurem tallat a la brunesa.
  12. Un cop fregits els posem en un recipient, a sobre de paper absorbent, per evitar-ne l'oli sobrant, i hi afegim pebre negre, pebre blanc i sal. Els reservem.
  13. Aboquem els crostonets de pa fregit a un bol, on afegirem menta tallada. Ho barregem.
  14. Directament sobre la cassola, ratllem 250 g de formatge Reixagó. Ho salpebrem i hi afegim unes quantes gotes de llimona i ho remenem.
  15. Servim la sopa i hi afegim una mica formatge ratllat, alfàbrega picada, uns quants crostonets de pa i una rajolinet d'oli.
Anar al contingut