Minestrone
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Els pèsols i les faves, tot i que són de color verd, no pertanyen al grup de les verdures, sinó al dels aliments feculents com els llegums.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1,2 l brou de pollastre
200 g de patates
150 g de carbassó
150 g de pastanaga
100 g de pèsols (ja nets)
100 g de faves (ja netes)
100 g de fideus
80 g de bròcoli
12 tomàquets "cherry"
5 branques de julivert
3 alls
1 ceba figueres
1 porro
1 quart col
branca i fulles api
oli OVE
un manat d'alfàbrega
sal
6 voltes pebre negre
Un tall de parmesà
dues llesques de pa de motlle
PREPARACIÓ
- Tallem a macedònia 200 g de patates monalisa sense pelar i 150 g de carbassó i les posem en una olla gran.
- Tallem a macedònia 1 ceba de figueres, 1 porro i 1/4 de col. Ho afegim a l'olla.
- Pelem i tallem 1 branca i unes fulles d'api i 150 g de pastanaga. Ho afegim a l'olla.
- Desgranem 100 g de pèsols i 100 g de faves i els aboquem a l'olla.
- Posem a l'olla 80 g de bròcoli tallats en forma d'arbret.
- Tallem 5 branques de julivert i 1 manat d'alfàbrega. Ho aboquem a l'olla.
- Cobrim el contingut de l'olla amb 1,2 l de brou de pollastre, ho salem i engeguem el foc. Cobrim la cassola amb paper sulfurat i després la tapem amb la tapa a l'inrevés.
- Quan arrenqui el bull hi afegim 3 alls aixafats, 1 raig d'oli OVE i sal. Ho deixem coure 20 minuts.
- Hi afegim a poc a poc 100 g de fideus. Tornem a tapar la cassola i ho deixem coure 7 minuts més. Si convé, hi afegim aigua mineral bullint.
- Posem una paella al foc amb un raig d'oli OVE i, un cop calent, hi afegim 12 tomàquets "cherry". Els traiem i llavors els pelem —resulta més fàcil en calent—. Els posem a sobre d'un paper de cuina per retirar l'oli sobrer.
- Tallem a la brunesa dues llesques de pa de motlle i la fregim en el mateix oli dels tomàquets. La reservem en el mateix paper.
- Servim la sopa en bols, amb els tomàquets, unes fulles d'alfàbrega picades, un raig d'oli OVE i unes voltes de pebre negre . Hi ratllem un tall de formatge parmesà per sobre i acabem amb els crostons de pa.