Minestrone

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els pèsols i les faves, tot i que són de color verd, no pertanyen al grup de les verdures, sinó al dels aliments feculents com els llegums.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1,2 l brou de pollastre

    200 g de patates

    150 g de carbassó

    150 g de pastanaga

    100 g de pèsols  (ja nets)  

    100 g de faves  (ja netes)

    100 g de fideus                        

    80 g de bròcoli

    12 tomàquets "cherry"

    5 branques de julivert

    3 alls

    1 ceba figueres

    1 porro

    1 quart col

    branca i fulles api

    oli OVE

    un manat d'alfàbrega

    sal 

    6 voltes pebre negre

    Un tall de parmesà

    dues llesques de pa de motlle

     

PREPARACIÓ

  1. Tallem a macedònia 200 g de patates monalisa sense pelar i 150 g de carbassó i les posem en una olla gran.
  2. Tallem a macedònia 1 ceba de figueres, 1 porro  i 1/4 de col. Ho afegim a l'olla.
  3. Pelem i tallem 1 branca i unes fulles d'api  i 150 g de pastanaga.  Ho afegim a l'olla.
  4. Desgranem 100 g de pèsols i 100 g de faves i els aboquem a l'olla.
  5. Posem a l'olla 80 g de bròcoli tallats en forma d'arbret.
  6. Tallem 5 branques de julivert i 1 manat d'alfàbrega. Ho aboquem a  l'olla.
  7. Cobrim el contingut de l'olla amb 1,2 l de brou de pollastre, ho salem i engeguem el foc. Cobrim la cassola amb paper sulfurat i després la tapem amb la tapa a l'inrevés.
  8. Quan arrenqui el bull hi afegim 3 alls aixafats, 1 raig d'oli OVE i sal. Ho deixem coure 20 minuts.
  9. Hi afegim a poc a poc 100 g de fideus. Tornem a tapar la cassola i ho deixem coure 7 minuts més. Si convé, hi afegim aigua mineral bullint.
  10. Posem una paella al foc amb un raig d'oli OVE i, un cop calent, hi afegim 12 tomàquets "cherry". Els traiem i llavors els pelem —resulta més fàcil en calent—. Els posem a sobre d'un paper de cuina per retirar l'oli sobrer.
  11.  Tallem a la brunesa dues llesques de pa de motlle i la fregim en el mateix oli dels tomàquets. La reservem en el mateix paper.
  12. Servim la sopa en bols, amb els  tomàquets, unes fulles d'alfàbrega picades, un  raig d'oli OVE i  unes voltes de pebre negre . Hi ratllem un tall de formatge parmesà per sobre i acabem amb els crostons de pa.
Anar al contingut