Mitjana de xai rostit amb melmelada de fruites
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Maria Martín
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Nou-Cents
- Dieta: Per a embarassades
- Informació nutricional -Obre
La carn de xai és rica en vitamines del grup B, en especial de B12, també té proteïnes de bona assimilació i un alt contingut en greix, per la qual cosa s'ha de prendre ocasionalment.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1,800/2kg de mitjana de xai polit
- 2 patates grosses
- 40 g de melmelada de fruits vermells baixa en sucre.
- 10 g d'herbes aromàtiques seques ( farigola, romaní, lavanda, llorer)
- 6/8 grans d'all
- 8 g de sal i pebre negre
- 1 cl oli d'oliva verge
- 4 cl d'aigua
- 20 g de pinyons torrats
PREPARACIÓ
Per començar, peleu i talleu les patates a rodanxes gruixudes, d'un centímetre, repartiu-les bé en una plata de forn, amaniu-les amb oli i sal, poseu-hi al damunt les herbes aromàtiques i, al costat, els alls sencers i amb pell. A continuació, salpebreu la mitjana de xai, col·loqueu-la damunt les patates, pinteu-la amb la meitat de la melmelada i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus durant 45 minuts. A mitja cocció, doneu la volta a la carn i continueu la cocció.
Mentrestant, poseu l'altra meitat de la melmelada en un bol, afegiu-hi l'aigua i dissoleu-la bé.
Quan la carn estigui enrossida, retireu-la del forn i talleu la peça en quatre trossos.
I ja per acabar, emplateu un parell de patates al fons d'un plat fondo, afegiu-hi un gra d'all cuit, salseu-ho tot amb el suc de la cocció, prèviament colat, poseu-hi al damunt el xai tallat i guarniu el plat amb uns quants pinyons i unes branquetes d'herbes aromàtiques.
Mentrestant, poseu l'altra meitat de la melmelada en un bol, afegiu-hi l'aigua i dissoleu-la bé.
Quan la carn estigui enrossida, retireu-la del forn i talleu la peça en quatre trossos.
I ja per acabar, emplateu un parell de patates al fons d'un plat fondo, afegiu-hi un gra d'all cuit, salseu-ho tot amb el suc de la cocció, prèviament colat, poseu-hi al damunt el xai tallat i guarniu el plat amb uns quants pinyons i unes branquetes d'herbes aromàtiques.