Mona amb ametlles i xocolata blanca
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense gluten
INGREDIENTS
PER AL PA DE PESSIC
4 ous
125 g de sucre
125 g de farina d'ametlla
Ratlladura d'una taronja
PER A LA CREMA
200 g de nata per muntar
3 rovells d'ou
20 g de xocolata blanca
150 g de mantega
Ratlladura de mitja llimona
PER DECORAR
Ametlla torrada laminada
PREPARACIÓ
- Per fer el pas de pessic comencem muntant molt bé els ous amb el sucre. Ha de quedar tot com una merenga.
- Quan estigui tot ben barrejat hi aboquem una mica de ratlladura de taronja i hi aboquem la farina d'ametlla tamissant-la amb un colador. Ho barregem bé.
- Ho aboquem en un motlle amb un paper de forn a sota per poder-lo treure bé quan estigui cuit. Ho posem al forn preescalfat a 180º. Ho deixem 30 minuts. Quan estigui cuit el podem posar una estona al congelador per després poder-lo acabar de preparar millor.
- Per preparar la crema de mantega comencem posant a bullir la nata. Un cop estigui calenta l'aboquem a sobre dels tres rovells d'ou.
- Aquesta barreja calenta l'aboquem sobre de xocolata blanca. Amb això obtenim un cremós de xocolata blanca. Li afegim ratlldura de taronja i l'acabem amb la batedora barrejant-la amb la mantega.
- Un cop tinguem la barreja, la posem a la nevera tapada amb film i la deixem reposar 24 hores. Així agafarà la textura que necessitem sense haver d'afegir massa mantega.
- Per decorar la mona hi posem la crema de mantega i xocolata per sobre cobrint tota la mona.
- Al final, per aconseguir una mona tipus Sara, li afegim per sobre ametllla torrrada laminada.