Mona de formatge i xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Fer la pastisseria a casa ens permet triar la qualitat dels ingredients i fer servir greixos saludables, com l'oli de girasol o les ametlles.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS

    4 ous

    200 g de xocolata blanca  

    200 g de xocolata al 64%  

    80 g d'ametlla en pols  

    40 g de cacau en pols  

    50 g de farina de força  

    50 ml d'oli de gira-sol  

    500 g formatge fresc  

    200 ml de nata  

    300 g sucre de llustre  

    20 g de cúrcuma en pols

    Anissos  

    Figures per a decorar

PREPARACIÓ

  1. Preparem una safata pera l forn amb paper sulfurat o estoreta de silicona. Hi aboquem 200 g de xocolata blanca i 200 g de xocolata al 64%
  2. Ho portem al forn a 150º durant 5 minuts.  
  3. Als 5 minuts, ho traiem del forn i remenem per mesclar les dues xocolates. Un cop barrejat, ho tornem al forn. Un altre cop, a 150º i 5 minuts més.  
  4. Trenquem 4 ous i separem clares i els rovells.  
  5. Posem un polsim de sal a les clares i les muntem amb les varetes elèctriques.  
  6. Blanquegem els rovells en un altre bol amb les varetes elèctriques.
  7. Aboquem amb cura els rovells blanquejats al bol de les clares i ho integrem suaument.  
  8. Desfem amb una forquilla la xocolata que tenim temperada del forn i l'afegim al bol dels ous.  
  9. Afegim al mateix bol 50 g d'oli de gira-sol i ho integrem
  10. Tamisem dins el bol i amb un colador de malla fina 50 g de farina de força i ho integrem.  
  11. Afegim al bol 80 g d'ametlla crua en pols i 40 g cacau pur en pols
  12.  Ho integrem tot. Ho posem dins una mànega pastissera i ho escampem sobre una safata de forn empastifada de mantega i amb farina per sobre de la mantega.  
  13. Estirem la massa fent plaques de pessic de 3 cm
  14. Portem la safata al forn 15 minuts a 180º
  15. Un cop cuit, traiem el pessic del forn i deixem que es refredi. El tallem en forma de cunya de formatge. Necessitarem 6 talls.  
  16. Comencem el farcit i la cobertura: posem dins d'un bol  500 g de formatge fresc o crema de formatge, 200 ml de  nata, 300 g sucre de llustre i  20 g de cúrcuma en pols.
  17. Ho barregem tot fins que agafi una textura untable.    
  18. Posem els talls de pastís un a sobre de l'altre i anem omplint els pisos amb la crema de formatge.  
  19. Cobrim tot el pastís amb la mateixa crema.  
  20. Decorem la mona amb anissos i figuretes. 
Anar al contingut