Mona de formatge i xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Fer la pastisseria a casa ens permet triar la qualitat dels ingredients i fer servir greixos saludables, com l'oli de girasol o les ametlles.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS
4 ous
200 g de xocolata blanca
200 g de xocolata al 64%
80 g d'ametlla en pols
40 g de cacau en pols
50 g de farina de força
50 ml d'oli de gira-sol
500 g formatge fresc
200 ml de nata
300 g sucre de llustre
20 g de cúrcuma en pols
Anissos
Figures per a decorar
PREPARACIÓ
- Preparem una safata pera l forn amb paper sulfurat o estoreta de silicona. Hi aboquem 200 g de xocolata blanca i 200 g de xocolata al 64%
- Ho portem al forn a 150º durant 5 minuts.
- Als 5 minuts, ho traiem del forn i remenem per mesclar les dues xocolates. Un cop barrejat, ho tornem al forn. Un altre cop, a 150º i 5 minuts més.
- Trenquem 4 ous i separem clares i els rovells.
- Posem un polsim de sal a les clares i les muntem amb les varetes elèctriques.
- Blanquegem els rovells en un altre bol amb les varetes elèctriques.
- Aboquem amb cura els rovells blanquejats al bol de les clares i ho integrem suaument.
- Desfem amb una forquilla la xocolata que tenim temperada del forn i l'afegim al bol dels ous.
- Afegim al mateix bol 50 g d'oli de gira-sol i ho integrem
- Tamisem dins el bol i amb un colador de malla fina 50 g de farina de força i ho integrem.
- Afegim al bol 80 g d'ametlla crua en pols i 40 g cacau pur en pols
- Ho integrem tot. Ho posem dins una mànega pastissera i ho escampem sobre una safata de forn empastifada de mantega i amb farina per sobre de la mantega.
- Estirem la massa fent plaques de pessic de 3 cm
- Portem la safata al forn 15 minuts a 180º
- Un cop cuit, traiem el pessic del forn i deixem que es refredi. El tallem en forma de cunya de formatge. Necessitarem 6 talls.
- Comencem el farcit i la cobertura: posem dins d'un bol 500 g de formatge fresc o crema de formatge, 200 ml de nata, 300 g sucre de llustre i 20 g de cúrcuma en pols.
- Ho barregem tot fins que agafi una textura untable.
- Posem els talls de pastís un a sobre de l'altre i anem omplint els pisos amb la crema de formatge.
- Cobrim tot el pastís amb la mateixa crema.
- Decorem la mona amb anissos i figuretes.