Mona de mantega amb crema de rovell

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pastisseria en general, pels seus ingredients, com la llet, els ous, la mantega, la farina... aporta molts sucres, però també molts nutrients.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES:
  • 400 g sucre
  • 325 g mantega
  • 300 g ametlla ja torrada a granets
  • 140 g farina fluixa
  • 100 g sucre de llustre
  • 120 ml aigua 
  • 80 ml llet
  • 7 ous 
  • 1 taronja 
  • Impulsor 
  • Sal 
  • Maizena
  •  

PREPARACIÓ

  1. Separem les clares i els rovells de 4 ous. Muntem amb varetes elèctriques en un bol les clares a punt de neu. Ho fem durant 5 minuts amb sal i 60 g de sucre que anirem afegint. 
  2. Muntem amb varetes elèctriques en un bol els rovells durant 5 minuts amb 60 g de sucre.
  3. Afegim al bol dels rovells les clares muntades amb moviments embolcalladors.
  4. Afegim a la barreja 25 g de mantega desfeta. Ho integrem.
  5. Afegim al bol 140 g de farina fluixa tamisada i una culleradeta d'impulsor. Ho integrem.
  6. Untem un motlle d'uns 18 cm de diàmetre amb mantega i una mica de farina. Hi aboquem la massa i ho portem al forn durant 30 minuts a 180°. Un cop el pessic és cuit el deixem refredar.
  7. Fem un almívar amb 120 ml d'aigua i 120 g de sucre. Ho posem en un pot al foc. També hi afegim una pela de taronja sense la part blanca i  ho coem fins que el sucre es dissolgui. Després ho deixarem refredar.
  8. Fem la crema de mantega posant en un bol 300 g de mantega pomada i 100 g de sucre de llustre. Ho muntem durant 5 minuts amb varetes elèctriques. També hi afegim 80 ml de llet. Ho integrem i reservem. Fem la crema de rovells. Primer dissolem en una tassa i una culleradeta de maizena. Després posem en un pot al foc 3 ous i 160 g de sucre. Ho integrarem a foc molt suau. Un cop el sucre s'ha dissolt hi afegim la maizena dissolta i ho integrem fins que espesseixi. Després ho aboquem a una safata perquè es refredi de pressa.
  9. Tallem el pessic en 3 pel mig. Amarem les parts de dins amb l'almívar i hi afegim la crema de mantega a cada capa. Ho tornem a tapar. 
  10. Cobrim la part de dalt i laterals amb la crema de rovell. Hi afegim sucre per sobre i el cremem amb una pala elèctrica o bufador.
  11. Enganxem als laterals del pessic ametlla torrada a granets, uns 300 g.
  12. Decorem la mona amb plomalls, pollets i ous.
Anar al contingut