Mona de mantega amb crema de rovell
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
La pastisseria en general, pels seus ingredients, com la llet, els ous, la mantega, la farina... aporta molts sucres, però també molts nutrients.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- PER A 4 PERSONES:
- 400 g sucre
- 325 g mantega
- 300 g ametlla ja torrada a granets
- 140 g farina fluixa
- 100 g sucre de llustre
- 120 ml aigua
- 80 ml llet
- 7 ous
- 1 taronja
- Impulsor
- Sal
- Maizena
PREPARACIÓ
- Separem les clares i els rovells de 4 ous. Muntem amb varetes elèctriques en un bol les clares a punt de neu. Ho fem durant 5 minuts amb sal i 60 g de sucre que anirem afegint.
- Muntem amb varetes elèctriques en un bol els rovells durant 5 minuts amb 60 g de sucre.
- Afegim al bol dels rovells les clares muntades amb moviments embolcalladors.
- Afegim a la barreja 25 g de mantega desfeta. Ho integrem.
- Afegim al bol 140 g de farina fluixa tamisada i una culleradeta d'impulsor. Ho integrem.
- Untem un motlle d'uns 18 cm de diàmetre amb mantega i una mica de farina. Hi aboquem la massa i ho portem al forn durant 30 minuts a 180°. Un cop el pessic és cuit el deixem refredar.
- Fem un almívar amb 120 ml d'aigua i 120 g de sucre. Ho posem en un pot al foc. També hi afegim una pela de taronja sense la part blanca i ho coem fins que el sucre es dissolgui. Després ho deixarem refredar.
- Fem la crema de mantega posant en un bol 300 g de mantega pomada i 100 g de sucre de llustre. Ho muntem durant 5 minuts amb varetes elèctriques. També hi afegim 80 ml de llet. Ho integrem i reservem. Fem la crema de rovells. Primer dissolem en una tassa i una culleradeta de maizena. Després posem en un pot al foc 3 ous i 160 g de sucre. Ho integrarem a foc molt suau. Un cop el sucre s'ha dissolt hi afegim la maizena dissolta i ho integrem fins que espesseixi. Després ho aboquem a una safata perquè es refredi de pressa.
- Tallem el pessic en 3 pel mig. Amarem les parts de dins amb l'almívar i hi afegim la crema de mantega a cada capa. Ho tornem a tapar.
- Cobrim la part de dalt i laterals amb la crema de rovell. Hi afegim sucre per sobre i el cremem amb una pala elèctrica o bufador.
- Enganxem als laterals del pessic ametlla torrada a granets, uns 300 g.
- Decorem la mona amb plomalls, pollets i ous.