Mona de mantega
INGREDIENTS
125 g farina de força
125 g farina fluixa
500 g de mantega
180 g sucre
150 g coralet
125 g iogurt grec
100 ml oli d'oliva verge extra
80 g sucre de llustre
10 g cacau en pols
10 g cúrcuma en pols
8 g impulsor químic
1,5 g te matxa
4 ous
1 llimona
PREPARACIÓ
El Marc Ribas ha convidat l'artista Lildami a fer una mona de mantega inspirada en l'estil del creador terrassenc.
- En un bol, hi aboquem 4 ous, 180 g de sucre. 152 g de iogurt grec i 100 ml d'oli d'oliva verge extra. Ratllem la pell d'una llimona i l'afegim. Ho barregem tot amb una vareta manual.
- Tamisem amb un colador els 125 g de farina fluixa i els 125 g de farina de força juntament amb l'impulsor químic damunt de la barreja que hi ha al bol. Ho integrem amb una vareta manual.
- Dividim la massa en dos bols. En un hi afegirem 10 g de cacau tamisant-lo i en l'altre 10 g de cúrcuma tamisant-la.
- Posem cada massa en una màniga pastissera amb broquet rodó. Untem un motlle amb mantega i amb les mànegues anem posant les masses seguint la forma del motlle i alternant-les en la mateixa capa horitzontal. La massa que quedi a les mànegues la posem fent ratlles al nostre gust i finalment, amb el pal de fusta d'una broqueta farem línies per trencar el dibuix que havia quedat.
- Enfornem el motlle a 165 º i coem durant 25 minuts. Quan el pastís està fred, el partim horitzontalment pel mig i el col·loquem en una reixeta.
- En un bol posem 500 g de mantega pomada i 80 g de sucre llustre i ho muntem amb unes varetes elèctriques fins que queda una crema.
- Passem 1/3 d'aquesta crema a una màniga pastissera amb broquet.
- A la resta de la crema de mantega, hi afegim 1,5 g de te matxa en pols i amb les varetes elèctriques ho integrem. Aquesta crema de mantega i te matxa la posem damunt de la meitat inferior del pa de pessic. Tapem amb la part de dalt. Aquest farcit no ha d'arribar a les vores per evitar que quan col·loquem la part de sobresurti pels costats.
- Amb la crema de mantega que tenim a la màniga pastissera, fem floretes pels costats i per sobre del pastís. També hi posem 150 g de coralet. Podem decorar la mona a la manera tradicional, amb pollets i plomes i amb algun ninotet.