Mona de xocolata amb melmelada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els préssecs són rics en beta-carotens (pro-vitamina A), que ajuden al manteniment de la pell, de la visió, i del sistema immunitari.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 170 g de farina de blat
- 150 g de sucre
- 100 g de xocolata negra per fondre
- 100 g de melmelada de préssec
- 50 g de sucre de llustre
- 170 ml de suc de taronja colat
- 80 ml d'oli OVE
- 30 ml de suc llimona
- 4 ous
- 1 full de gelatina
- Aigua
- Impulsor
- Mantega
- Sal
PREPARACIÓ
- En un bol, hi posarem 80 ml d'oli d'oliva i 170 ml de suc de taronja colat. Ho escalfarem a foc mínim fins als 50º. Quan arribi a aquesta temperatura hi afegirem 170 g de farina i ho barrejarem fins que n'obtinguem una beixamel.
- Apartarem el pot del foc i hi afegirem un sobre d'impulsor (14 g), ho integrarem bé i ho deixarem reposar cinc minuts perquè es temperi.
- Separarem quatre clares dels quatre rovells. Començarem a muntar les clares amb un polsim de sal. A mig muntar hi afegirem 50 g de sucre blanc.
- Blanquejarem els rovells i, a mig fer, hi afegirem 50 g de sucre blanc.
- Afegirem a poc a poc al vol dels rovells la beixamel ja temperada. Ho integrarem amb la vareta fins que tinguem una textura fina.
- Afegirem al bol de les clares muntades la massa del pa de pessic i ho integrarem de nou amb cura perquè no baixi de volum.
- Agafarem un motlle rodó d'uns 20 cm, l'untarem amb mantega i hi abocarem la massa del pa de pessic. Ho enfornarem 50 minuts a 180º. Un cop cuit el deixarem refredar i el desemmotllarem.
- Hidratarem un full de gelatina en aigua freda.
- També tindrem preparat un almívar que haurem fet amb 50 g de sucre de llustre i 30 ml de suc de llimona. Tallarem el pastís i pintarem l'interior amb l'almívar de llimona amb l'ajuda d'un pinzell.
- Després untarem l'interior amb 100 g de melmelada de préssec, amb una mànega o amb un ganivet. Taparem el pastís.
- Posem al foc un pot i hi afegirem 50 g de sucre i 50 ml d'aigua. Ho escalfarem fins que el sucre es dissolgui. Aleshores, hi afegirem el full de gelatina i ho desfarem. Al final hi afegirem 100 g de xocolata negra per fondre i la desfarem amb l'ajuda d'una llengua.
- Banyarem el pastís abocant-hi la xocolata desfeta. Ho deixarem temperar.
- Decorarem la mona amb plomalls, pollets i ous de xocolata.