Mongeta tendra del ganxet amb llenegues i botifarra del perol
- Programa: Caçadors de bolets
- Cuina: Oriol Rovira. Els Casals de Sagàs, Berguedà
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
- Ingredients
- 600 g de llenega negra fresca
- 500 g de mongeta tendra del ganxet (potxa) bullida
- 100 g de porro jove
- 100 g de ceba tendra
- 2 grans d'alls
- 4 botifarres del perol amb bolets
- sal
- oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
Fregirem les botifarres del perol en una paella amb una mica d'oli d'oliva, fent que quedin ben cruixents i torradetes per fora.
Per una altra banda, en una cassola de ferro colat, sofregirem l'all, la ceba i el porro jove. A continuació, hi afegirem les llenegues. Ho rectifiquem de sal i, quan faci 5 minuts que cou, hi afegirem finalment les mongetes cuites amb el seu suc de cocció.
Ho deixarem bullir 3 minuts més i hi afegirem les botifarres abans de servir-ho.
Per una altra banda, en una cassola de ferro colat, sofregirem l'all, la ceba i el porro jove. A continuació, hi afegirem les llenegues. Ho rectifiquem de sal i, quan faci 5 minuts que cou, hi afegirem finalment les mongetes cuites amb el seu suc de cocció.
Ho deixarem bullir 3 minuts més i hi afegirem les botifarres abans de servir-ho.