Mongetes d'esgranar amb cloïsses
INGREDIENTS
150 g de mongetes d'esgranar cuites
100 g de cloïsses
1 ceba tendra
1 gra d'all
1 bitxo sec
Pasta de nyora
Julivert
Cava
Oli
Pebre Negre
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem escalfant una paella amb un bon raig d'oli.
- Mentre escalfem la paella, tallem la part verda de la ceba tendra i la reservem al plat. La part blanca la tallem a la brunesa.
- Quan la paella estigui calenta, afegim la ceba tallada a la brunesa i també un bitxo sec al qual traurem les llavors. Ho tapem i deixem que sofregeixi a foc mitjà durant deu minuts.
- Passats els deu minuts, destapem la paella i hi ratllem un gra d'all. Hi afegim 1 cullerada de pasta de nyora i ho integrem.
- Ara aixequem els sucres i hi aboquem un raig de cava, fins a evaporar l'alcohol.
- Aboquem a la paella 150 g de mongetes d'esgranar cuites.
- Mentre va agafant temperatura, agafem julivert i el piquem. Un cop picat, el reservem.
- Afegim a la paella 100 g de cloïsses i, mentre s'obren, tallem a rodelles la part de la ceba reservada i la guardem en un platet.
- Un cop les cloïsses s'hagin obert, ho remenem suaument i afegim a la paella el julivert picat i les rodelles de ceba. Ho integrem i apaguem el foc.
- Finalment, emplatem en un plat fondo les mongetes, les cloïsses i el suc.