Mongetes saltades amb pernil
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau Paris
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 10 minuts
- Informació nutricional -Obre
La mongeta verda és molt baixa en calories i rica en potassi, per tant molt indicada per a persones que tenen retenció de líquids.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
750 g mongeta tendra
50 g pernil ibèric
8 cirerols
2 grans d'all
Reducció de vinagre
Olivada
Oli d'oliva verge extra
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem la mongeta a mida mossegada i la coem en aigua bullent, amb un polsim de sal, durant 2 minuts.
- Fem una vinagreta, emulsionant una cullerada d'olivada amb una cullerada de reducció de vinagre balsàmic i un raig d'oli OVE.
- Saltem els alls, laminats, en una paella amb un raig d'oli. Quan ballen, hi afegim les mongetes cuites i el pernil, tallat a tires, i ho saltem conjuntament, fins que veiem que el greix del pernil es desfà.
- Hi afegim els cirerols, que partirem pel mig, i ho saltem amb la resta un parell de minuts.
- Ho emplatem amb la vinagreta.