Moniato farcit
INGREDIENTS
1 ració:
1 moniato
1 iogurt grec
1 cogombre
4 lloms d'anxoves
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Emboliquem un moniato no gaire gros amb un drap de cotó moll i el posem sobre un plat que pugui anar al microones. En un micro de 800 W, deixarem que es cogui uns 9 minuts.
- Punxem el moniato amb un escuradents o un ganivet i, si ja és cuit, el deixem refredar, desembolicat, al mateix plat. Si li cal més temps, el tornem al microones.
- Un cop tebi, obrim el moniato per la meitat longitudinal i el salpebrem.
- Tallem per la meitat un cogombre net sense pelar i el ratllem sobre un drap de cotó. Hi posem una mica de sal i lliguem el drap.
- Piquem 4 filets d'anxova.
- Afegim al bol amb anxoves un iogurt grec i ho barregem bé amb forquilla.
- Espremem el cogombre perquè tregui el líquid.
- Reservem una mica de cogombre per a l'emplatat, i la resta el posem en un bol amb el iogurt i les anxoves. Ho barregem tot.
- Farcim el moniato amb el tzatziki de cogombre i anxoves i hi afegim una mica de pebre negre. Hi afegim una mica d'oli OVE per sobre.