Moniatos farcits de crema catalana

INGREDIENTS

  • PER ALS MONIATOS FARCITS:

    2 moniatos

  • 350 g  de llet  de soja

    150 g de llet de coco

  • La pell de mitja llimona
  • La pell de mitja taronja
  • Mitja branca de canyella
  • 4 cardamoms
  • 75 g de sucre integral de canya
  • 20 g de farina de blat
  • Pessic de cúrcuma

  • PER A LES TARONGES:

    1 taronja

  • Sucre integral de canya

PREPARACIÓ

  1. Enfornem els moniatos 40 minuts fins que siguin cuits.
  2. Paral·lelament, preparem la crema del farcit, posant a bullir la farina, la llet de soja, la de coco, les pells de llimona i de taronja, la canyella i el cardamom.
  3. Quan els moniatos siguin cuits i freds, els tallem per la meitat i en traiem la polpa, que afegirem a la crema del farcit, i triturarem.
  4. Després de triturar els moniatos amb la llet, tornem la crema al foc, mentre desfem una mica de llet freda amb maizena que afegirem a la preparació perquè agafi cos.
  5. Amb tots els ingredients, la crema ha de bullir un parell de minuts i, després, deixar-la refredar abans de farcir la pell dels moniatos. 
  6. És opcional cremar la crema, una vegada farcits els moniatos.
  7. Mentre es refreda la crema, bullim unes taronges laminades i una vegada escorregudes fem un almívar amb sucre de canya, que els hi posarem per sobre.
  8. Decorem els moniatos farcits amb la taronja confitada i una magrana per sobre.
  9. Servim els moniatos acompanyats de castanyes de xocolata i nous. (Les bullim 15 minuts amb uns talls transversals, les pelem mitjanament calentes i les banyem amb xocolata negra desfeta amb l'ajuda d'un escuradents. Abans que estiguin fredes, hi afegim un polsim de nous per sobre i les deixem refredar a la nevera.)
Anar al contingut