Moniatos farcits de crema catalana
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Teresa Carles
INGREDIENTS
PER ALS MONIATOS FARCITS:
2 moniatos
-
350 g de llet de soja
150 g de llet de coco
- La pell de mitja llimona
- La pell de mitja taronja
- Mitja branca de canyella
- 4 cardamoms
- 75 g de sucre integral de canya
- 20 g de farina de blat
- Pessic de cúrcuma
-
PER A LES TARONGES:
1 taronja
- Sucre integral de canya
PREPARACIÓ
- Enfornem els moniatos 40 minuts fins que siguin cuits.
- Paral·lelament, preparem la crema del farcit, posant a bullir la farina, la llet de soja, la de coco, les pells de llimona i de taronja, la canyella i el cardamom.
- Quan els moniatos siguin cuits i freds, els tallem per la meitat i en traiem la polpa, que afegirem a la crema del farcit, i triturarem.
- Després de triturar els moniatos amb la llet, tornem la crema al foc, mentre desfem una mica de llet freda amb maizena que afegirem a la preparació perquè agafi cos.
- Amb tots els ingredients, la crema ha de bullir un parell de minuts i, després, deixar-la refredar abans de farcir la pell dels moniatos.
- És opcional cremar la crema, una vegada farcits els moniatos.
- Mentre es refreda la crema, bullim unes taronges laminades i una vegada escorregudes fem un almívar amb sucre de canya, que els hi posarem per sobre.
- Decorem els moniatos farcits amb la taronja confitada i una magrana per sobre.
- Servim els moniatos acompanyats de castanyes de xocolata i nous. (Les bullim 15 minuts amb uns talls transversals, les pelem mitjanament calentes i les banyem amb xocolata negra desfeta amb l'ajuda d'un escuradents. Abans que estiguin fredes, hi afegim un polsim de nous per sobre i les deixem refredar a la nevera.)