Moreneta de gerds
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els gerds aporten grans quantitats de vitamina C, flavonoides i folats, tots amb gran poder antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g de nata 35%
100 g de xocolata 70%
100 g d'aigua de flor de taronger
70 g de sucre
5 rovells d'ou
4 fulls de gelatina
1 làmina de pasta de full
1 capsa de gerds
ratlladura de taronja
una cullerada de cacau en pols
una cullerada de sucre morè
PREPARACIÓ
- Hidratem la gelatina amb aigua.
- Barregem en un pot la nata, l'aigua de flor de taronger i una mica de ratlladura de taronja. Ho posem al foc i, quan arrenqui el bull, ho tapem i ho deixem infusionar 10 minuts.
- Traiem la pasta de full, la posem damunt la taula i la tallem pel mig. La passem a la safata de forn on hem posat paper sulfurat i hi fem foradets amb una forquilla i hi espolsem sucre morè per sobre. Posem una altra làmina de paper sulfurat a sobre iuna altra safata, fent pressió per evitar que pugi la massa. Ho posem al forn, 20 minuts a 200º.
- Desfem la xocolata al bany maria en un recipient de vidre que posarem al foc mínim dins un pot amb una mica d'aigua.
- Desfem la gelatina a la barreja de nata, ous i aigua de flor de taronger. Ho colem.
- Blanquegem els rovells d'ou amb el sucre.
- Fem la crema amb els ous blanquejats i la barreja de nata, aigua de flor de taronger i la ratlladura de taronja.
- Ho reservem dins una mànega pastissera i ho deixem refredar a la nevera.
- Traiem les làmines del forn i les deixem refredar una mica.
- Les pintem amb la xocolata desfeta al bany maria.
- Posem una làmina, després la crema, una mica de cacau en pols, una altra làmina, més crema, cacau en pols i gerds per sobre.