Mousse amb pressegat

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    300 ml nata 35%

  • 400 g crema de formatge
  • 3 llimones grosses
  • 150 g sucre
  • 4 fulls de gelatina
  • 500 ml moscatell
  • 150 g orellana de préssec
  • 2 cardamoms
  • 10 g gingebre
  • 5 boles de pebre rosa

PREPARACIÓ

 

  1. Posem aigua freda en un plat i hi deixem 4 fulls de gelatina perquè es vagin hidratant.
  2. Ratllem 2 llimones dins un pot.
  3. Fem el suc de les dues llimones, en colem 150 ml i ho aboquem dins el pot (el suc que ens sobra el reservem per al pressegat).
  4. Posem el pot al foc i, un cop estigui calent, hi afegim la gelatina hidratada. Quan la gelatina s'hagi desfet, ho reservem en un bol perquè vagi perdent la temperatura.
  5. Muntem la nata en un bol fred.
  6. En un altre bol, integrem la crema de formatge amb el sucre.
  7. Posem una part de la nata muntada al bol de la crema de formatge i l'anem integrant amb cura. Un cop fet, hi afegim la resta de nata i, després d'acabar-ho de barrejar,també el suc de llimona reservat amb gelatina.
  8. Cobrim amb paper sulfurat la base i les parets del motlle on farem la mousse. L'untem amb mantega freda o oli.
  9. Omplim el motlle amb la barreja de nata, suc i crema de formatge. Ho duem a la nevera perquè es compacti en fred durant 8 hores.
  10. Per fer el pressegat, ratllem una llimona dins una cassola.
  11. Espremem el suc de la llimona i l'aboquem a la cassola, juntament amb el suc que ens havia sobrat. També hi afegim les orellanes de préssec, tallades a una mida menuda. Aixafem dos cardamoms, en traiem les llavors i les afegim també a la cassola. Esclafem 6 boletes de pebre rosa en un morter i les incorporem a la cassola. També hi ratllem gingebre i hi aboquem el moscatell. Ho coem a foc mig-baix durant uns 30 minuts.
  12. Emplatem un tall de la mousse amb una mica de pressegat per damunt.
Anar al contingut