Mousse de mandarines
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
6 mandarines
4 gelatines
6 ous
250 ml de nata
70 g de sucre
10 g de farina de blat de moro
sal
PREPARACIÓ
- Rentem molt bé 6 mandarines, les pelem i en posem els grills d'una (sense cap part blanca) en una safata de forn a sobre de paper sulfurat.
En reservem la pela. - Enfornem els grills a 90º durant 4 hores.
- Espremem les altres 5 mandarines i en colem i reservem el suc en un tàper a la nevera.
- Posem les pells de les mandarines en un pot amb 250 g de nata i hi fem arrencar el bull per fer-ne una infusió.
- Ho traiem del foc, ho tapem i ho deixem infusionar uns 10 minuts. Un cop temperat, ho fiquem a la nevera.
- Traiem els grills del forn i els deixem refredar.
- Separem clares i rovells de 3 ous en 2 bols.
- Muntem les clares amb les varetes elèctriques afegint-t'hi un polsim de sal.
- Blanquegem els rovells amb 35 g de sucre, que hi afegim a poc a poc.
- Posem a hidratar 4 làmines de gelatina en una safata amb aigua mineral freda.
- Traiem de la nevera la nata infusionada i la colem dins un pot baixet. Hi desfem 10 g de farina de blat de moro.
- Hi afegim els rovells blanquejats i el suc de mandarina reservat, tot a poc a poc.
- Hi encenem el foc, a intensitat mitjana, i quan agafi temperatura retirem la cassola del foc i hi afegim la gelatina hidratada i l'escalfem de nou al foc fins que agafi textura.
- Posem la barreja en una safata perquè es refredi una mica.
- Passem el contingut de la safata a un bol d'acer inoxidable i hi afegim la clara a poc a poc. Ho integrem tot amb una llengua o bé amb les varetes manuals.
- Repartim la mousse en 4 gots i els mantenim a la nevera durant 1 hora.
- Fem una merenga. Per això separem clares i rovells de 3 ous . Guardem els rovells per a una altra elaboració.
- Muntem les clares amb 35 g de sucre amb les varetes elèctriques. En reservem els rovells per a una altra preparació.
- Fiquem la merenga a una màniga pastissera.
- Traiem els gots de la nevera i hi posem a sobre els grills de mandarina i la merenga. Ho cremem amb un bufador i llestos!