Mousse de mel i mató
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta, pel seu contingut de làctics i derivats com el mató, la nata i la mantega, és rica en calci i en vitamina D, imprescindibles per a la salut dels ossos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
3 ous
4 fulls de gelatina
180 ml de nata
10 g de midó de blat de moro
70 g de sucre
3 clares
180 g de mató
Sal
Mel d'eucaliptus
Llima
70 g mantega
80 g de galetes
Figues en conserva
PREPARACIÓ
- Muntem les clares amb les varetes elèctriques. Hi posem un polsim de sal perquè aguantin més bé.
- Blanquegem els rovells amb 35 g de sucre.
- Posem 4 fulls de gelatina en una safata amb aigua mineral freda.
- Posem en un pot baix 180 ml de nata i hi desfem 10 g de midó de blat de moro.
- Posem el pot al foc i hi afegim a poc a poc els rovells blanquejats i la ratlladura d'una llima.
- Hi afegim la gelatina hidratada i ho barregem fins que agafi una mica de textura.
- Esmicolem 180 g de mató en un bol.
- Afegim al bol del mató la barreja calenta del pot i ho batem tot amb les varetes elèctriques.
- Hi afegim les clares muntades amb una llengua.
- Omplim 4 gots amb aquesta barreja i ho refredem 1 hora a la nevera.
- Passem per la picadora 80 g de galetes.
- Fonem en un pot petit 70 g de mantega i hi afegim les galetes, sal i pebre negre.
- Estirem la pasta en una safata de forn amb paper sulfurat i ho fiquem al forn a 200º durant 10 minuts.
- Tallem a daus petits 4 figues en conserva.
- Traiem del forn el crumble de galetes i el deixem refredar un mínim de 30 minuts.
- Arrebossem els daus de figa amb el crumble desfet i ho reservem.
- Separem les clares de 3 ous en un bol. Guardem els rovells en un tàper.
- Muntem les clares amb les varetes elèctriques i hi afegim 35 g de sucre quan estiguin a mig muntar.
- Traiem de la nevera els gots de la mousse.
- Posem les figues amb el crumble als gots; també, la merenga. Torrem la merenga amb un bufador i hi afegim la ratlladura de llima i una mica de mel d'eucaliptus.