Mousse de nous

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les nous són riques en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E, tots dos nutrients importants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 ml de beguda de nous

    200 ml de nata

    125 g de nous en gra

    80 g de sucre

    1 full de gelatina

    1 taronja

    Xocolata 70% cacau

    4 ous

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Comencem triturant les nous. Agafem un got triturador i hi posem 125 g de nous en gra. Ho triturem fins a tenir gairebé pols de nous.
  2. Fem crema de nous. Un cop tinguem la pols de nous, agafem el pot i l'hi aboquem a dins, juntament amb 200 ml de nata, 200 ml de beguda de nous i 50 g sucre. Posem el pot a foc mitjà-baix. Ho coem una hora remenant-ho sovint.
  3. Quan faltin quinze minuts per a l'hora, hidratarem un full de gelatina amb aigua freda.
  4.  Un cop tinguem la crema de nous, escorrem el full de gelatina i l'afegim a la crema i ho barregem fent servir una vareta manual.
  5. Temperem la crema i l'aboquem a un recipient amb tapa. Ho tapem, ho temperem, però no ho refredem, perquè, si no, la gelatina no hi actuaria.
  6. Mentrestant, comencem a fer la mousse separant les clares dels rovells de 4 ous. Aboquem les clares al bol i els rovells els guardem en una carmanyola.
  7. Afegim un pessic de sal a les clares i, amb unes varetes manuals, comencem a muntar-les. Quan pràcticament ho tinguem hi afegim 30 g de sucre i ho seguim muntant fins que tinguem les clares a punt de neu.
  8. Recuperem la crema de nous i l'anem integrant amb les clares muntades fent moviments embolcalladors.
  9. Distribuïm i refredem la mousse. Repartim la mousse en quatre copes i posem les copes en un recipient amb tapa. Ho tapem i ho deixem refredar durant dues hores a la nevera.
  10.  Passades les dues hores, ja tenim les copes fredes i les decorem amb pela de taronja que hi ratllem i també amb xocolata del 70% que també hi ratllem.
Anar al contingut