Muffaletta

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    260 ml d'aigua

    10 g de sucre

    10 g de llevat

    375 g de farina

    7 g de sal

    80 g de mantega

    15 g d'oli OVE

    10 fulles d'orenga fresca

    10 fulles d'alfàbrega fresca

    1 bitxo sec    

    1 grapat d'olives negres kalamata

    1 grapat d'olives Gordal picants

    1 branca d'api

    1 gra d'all avinagrat

    8 arbrets de coliflor avinagrats

    1 pastanaga

    20 cebes avinagrades

    Cullerada tàperes

    10 piparres

    Colatura

    Pebre negre

    Llonganissa

    Mortadel·la

    Formatge de cabra

    Llet

    Sèsam torrat

    Mostassa Dijon

    Vinagre de poma

PREPARACIÓ

  1. Tallem a la brunesa i posem en un bol 1 branca d'api, 1 pastanaga gran, 1 gra d'all avinagrat, 20 cebes avinagrades, 10 piparres,  8 arbrets de coliflor avinagrats, 1 grapat d'olives kalamata sense pinyol i 1 grapat d'olives Gordal picants i sense pinyol. Hi afegim una cullerada de tàperes.
  2. Ho amanim tot amb vinagre de poma, oli OVE, pebre negre i 4 taps de colatura d'anxova. Ho barregem bé i ho deixem reposar a la nevera 24 hores.
  3. Desfem 10 g de llevat fresc en un pot amb 260 ml d'aigua tèbia. Ho retirem del foc i ho deixem reposar 10-15 minuts.
  4. Tamisem 375 g de farina en un bol. Hi afegim una  cullerada de sucre i hi fem un volcà.
  5. Hi afegim, a poc a poc, el llevat desfet i l'hi integrem amb les varetes elèctriques.
  6. Hi afegim 80 g de mantega a talls petits sense parar-ho de remenar.
  7. Tallem a la xifonada 10 fulles d'orenga fresca, 10 d'alfàbrega i un bitxo sec tallat petit, i ho afegim tot al bol.
  8. Afegim al bol 15 ml d'oli i 7 g de sal. Ho barregem, ho filmem i ho deixem en repòs durant 2 hores.
  9. Funyim la pasta i l'aplanem fins que tingui una mida de pizza gruixuda i la punxem 10 cops simètrics 
  10. Ho pintem amb llet i hi afegim pebre negre i sèsam torrat per sobre. Ho deixem reposar 1 hora a sobre d'una safata de forn.
  11. Ho fiquem al forn, on hem deixat una safata amb aigua calenta . Ho coem a 160º durant 45 minuts i ho deixem refredar.
  12. Tallem el pa pel mig i pintem l'interior amb 1 culleradeta de mostassa de Dijon.
  13. El farcim amb una capa de formatge, una capa de llonganissa, una altra de formatge i una de mortadel·la.
  14. Traiem l'amanit de la nevera i el fem servir per a omplir l'entrepà.
  15. Tallem una porció de l'entrepà i ens la mengem.
Anar al contingut