Muffaletta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
260 ml d'aigua
10 g de sucre
10 g de llevat
375 g de farina
7 g de sal
80 g de mantega
15 g d'oli OVE
10 fulles d'orenga fresca
10 fulles d'alfàbrega fresca
1 bitxo sec
1 grapat d'olives negres kalamata
1 grapat d'olives Gordal picants
1 branca d'api
1 gra d'all avinagrat
8 arbrets de coliflor avinagrats
1 pastanaga
20 cebes avinagrades
Cullerada tàperes
10 piparres
Colatura
Pebre negre
Llonganissa
Mortadel·la
Formatge de cabra
Llet
Sèsam torrat
Mostassa Dijon
Vinagre de poma
PREPARACIÓ
- Tallem a la brunesa i posem en un bol 1 branca d'api, 1 pastanaga gran, 1 gra d'all avinagrat, 20 cebes avinagrades, 10 piparres, 8 arbrets de coliflor avinagrats, 1 grapat d'olives kalamata sense pinyol i 1 grapat d'olives Gordal picants i sense pinyol. Hi afegim una cullerada de tàperes.
- Ho amanim tot amb vinagre de poma, oli OVE, pebre negre i 4 taps de colatura d'anxova. Ho barregem bé i ho deixem reposar a la nevera 24 hores.
- Desfem 10 g de llevat fresc en un pot amb 260 ml d'aigua tèbia. Ho retirem del foc i ho deixem reposar 10-15 minuts.
- Tamisem 375 g de farina en un bol. Hi afegim una cullerada de sucre i hi fem un volcà.
- Hi afegim, a poc a poc, el llevat desfet i l'hi integrem amb les varetes elèctriques.
- Hi afegim 80 g de mantega a talls petits sense parar-ho de remenar.
- Tallem a la xifonada 10 fulles d'orenga fresca, 10 d'alfàbrega i un bitxo sec tallat petit, i ho afegim tot al bol.
- Afegim al bol 15 ml d'oli i 7 g de sal. Ho barregem, ho filmem i ho deixem en repòs durant 2 hores.
- Funyim la pasta i l'aplanem fins que tingui una mida de pizza gruixuda i la punxem 10 cops simètrics
- Ho pintem amb llet i hi afegim pebre negre i sèsam torrat per sobre. Ho deixem reposar 1 hora a sobre d'una safata de forn.
- Ho fiquem al forn, on hem deixat una safata amb aigua calenta . Ho coem a 160º durant 45 minuts i ho deixem refredar.
- Tallem el pa pel mig i pintem l'interior amb 1 culleradeta de mostassa de Dijon.
- El farcim amb una capa de formatge, una capa de llonganissa, una altra de formatge i una de mortadel·la.
- Traiem l'amanit de la nevera i el fem servir per a omplir l'entrepà.
- Tallem una porció de l'entrepà i ens la mengem.